preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
E-dnevnik za učitelje

                                                              

E-dnevnik za učenike i roditelje

 

E-mail adresa škole

ured@os-gornje-jesenje.skole.hr

tajnistvo@os-gornje-jesenje.skole.hr

Obavijest

Ovi  tekstovi i fotografije podliježu zaštiti autorskih prava.

Neovlašteni download ili neovlašteno korištenje bilo koje od fotografija ili teksta smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi!

Za informacije ili korištenje slika javite se na mail ured@os-gornje-jesenje.skole.hr

COPYRIGHT NOTICE©

vijesti

Obavijest o šk.udžbenicima

Poštovani roditelji,


sve informacije o nabavi Udžbenika za slijedeću školsku godinu biti će pravodobno objavljene na stranici škole.
 
Obzirom na promjene u kurikulumu informatike i očekivanju službenih vijesti i obavijesti iz Ministarstva znanosti i obrazovanja te Općine Jesenje, molimo Vas za razumijevanje i strpljenje.
 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 8. 2018. 14:00

VAŽNA OBAVIJEST ZAINTERESIRANIM KORISNICIMA ŠKOLSKE SPORTSKE DVORANE Vijest ima dokument u privitku

OBAVIJEST ZAINTERESIRANIM KORISNICIMA ŠKOLSKE SPORTSKE DVORANE

                

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane korisnike školske sportske dvorane da se o namjeri i željama korištenja termina u dvorani jave osobno u tajništvo Škole radi daljnjeg dogovora, a najkasnije do 25. kolovoza 2018. godine.

Također Vas obavještavamo da će u 2018. godini dvorana za sve korisnike biti na raspolaganju i vikendom (subota i nedjelja).

                                                                                       Ravnateljica:

                           Ljerka  Malogorski-Dragoslavić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Romeo Vincelj  datum: 24. 7. 2018. 11:37

Zahvala AKUD-u Gornje Jesenje

Ovim putem zahvaljujemo Amaterskom kulturno umjetničkom društvu Gornje Jesenje na humanitarnoj priredbi „Ona hoće on neće“ održanoj 18. svibnja 2018. godine i doniranim knjigama za školsku knjižnicu. Donirane knjige obogatile su naš knjižni fond. Nadamo se da će doprinijeti kulturi čitanja, radu u nastavi, te pronaći mnoge čitatelje u našim učenicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 6. 2018. 20:40

Vježbaonica

Hrvatski školski sportski savez pokrenuo je projekt Vježbaonica kako bi se učenici viših razreda osnovne škole i učenici srednjih škola više bavili sportom. Svaki Županijski školski sportski savez, pa tako i ŽŠSS KZŽ  proveo je natječaj za projekt. Osnovna škola Gornje Jesenje prijavila se na natječaj i projekt je odobren. Tako su učenici pod vodstvom Radovana Cesareca, mag.cin tijekom nastavne godine mogli planinariti na Strahinjčicu, odlaziti na sportske susrete, vježbati korektivne vježbe i vježbati za poboljšanje motoričkih sposobnosti. Dojmovi učenika koji su sudjelovali u projekti veoma su pozitivni. Cilj projekta je popularizacija sporta i tjelesne aktivnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 6. 2018. 20:55

Zagorski vogenj u Jesenju

U srijedu, 30.5.2018. godine u Osnovnoj školi Gornje Jesenje tradicionalno je održano sportsko natjecanje u Zagorskom vogenju u organizaciji Društva sportskih igara učenika.

Natjecanje su otvorili načelnik općine Jesenje Andrija Ranogajec i ravnateljica OŠ Gornje Jesenje Ljerka Malogorski Dragoslavić.

Na veliku radost učenika razredne nastave natjecanje su organizirale učiteljice razredne nastave: Biserka Pernjek, Anita Sviličić, Davorka Krklec, Ivana Gumbas i kineziolog Radovan Cesarec. Zagorski vogenj igra je koja se temelji na graničaru, uz nekoliko modifikacija. Spužvasta lopta se baca jednom rukom kao u rukometu, a gađati mogu svi igrači, uključujući i one koji su prethodno pogođeni. Igra je namijenjena učenicima nižih razreda osnovne škole. U Jesenju je održana kao među razredno natjecanje prema dobnim skupinama, tj. razredima. Cilj igre je naučiti djecu pravilno bacati loptu jednom rukom, a ne objema.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 6. 2018. 20:50

Potvrda o jezičnoj razini A2 iz njemačkog jezika

24. svibnja 2018. je šestero učenika pred DSD - učiteljicom Sonjom Biermann i učiteljicom njemačkog jezika Alexandrom Krklec potvrdilo jezičnu razinu A2 iz njemačkog jezika. Po sličnom principu, koji je provodio Središnji ured za obrazovanje u inozemstvu (ZfA), učenici su pisali testove čitanje i slušanje s razumijevanjem i sastavak te na kraju usmeno potvrdili svoje jezične kompetencije. Potvrdu o jezičnoj razini A2 dobili su ovi učenici 8.razreda: Branko Artić, Ana Klasić, Petar Malogorski, Laura Draganić, Ivan Janžek i Matija Jagušić.

                                                                                                  Alexandra Krklec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 5. 2018. 21:49

Proglašenje najbolje čitačice na njemačkom jeziku

 Pored toga smo po uzoru na prošlogodišnja natjecanja u čitanju omogućili najboljoj čitačici 7.razreda Ani Janžek da pokaže svoju vještinu čitanja na  njemačkom jeziku. Ona je prezentirala i izražajno pročitala odlomak iz pripremljenog te iz nepoznatog romana te joj je za to uručena mala nagrada.

                                  Alexandra Krklec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 5. 2018. 21:47

Dan kulturne raznolikosti- 21. svibnja 2018.

Ove godine smo u školi obilježili Dan kulturne raznolikosti.

Mi smo na taj dan htjeli ukazati na kulturnu raznolikost koja se krije u našoj školi pa smo zamolili roditelje i njihovu djecu, koja odrastaju manje - više u dvojezičnom okruženju, da odaberu i pripreme recitacije i pjesme na stranom ( „materinjem“) jeziku. 

Cilj obilježavanja tog dana bio je spoznati da je kulturna raznolikost snaga razvoja temeljenog na toleranciji, međusobnom poštivanju, razumijevanju i prihvaćanju.

                                                                                                  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 5. 2018. 09:20

Izlet učenika predmetne nastave u Rovinj i NP Brijuni

Dana 11. svibnja 2018. godine učenici 5. - 8. razreda OŠ Gornje Jesenje bili su na jednodnevnom izletu u Rovinju i NP Brijuni.

Vožnjom preko Zagreba i Karlovca, uz kraća zaustavljanja stigli su u Rovinj te razgledali povijesnu jezgru Rovinja i gradski trg, te posjetili crkvu svete Eufemije.

Nakon Rovinja slijedio je odlazak prema Fažani gdje je bio organiziran ručak. Zatim su brodom su krenuli prema Velom Brijunu.

U pratnji lokalnog stručnog vodiča razgledali su prirodoslovnu zbirku, muzej posvećen Josipu Brozu Titu i crkvicu sv. Germana. Vožnjom turističkim vlakićem obišli su arheološke ostatke, vidjeli arhitekturu mnogih faza povijesti, slikoviti krajobraz, safari park s egzotičnim životinjama te brijunski mediteranski vrt.

Brodom su se vratili u Fažanu gdje ih je čekao autobus s kojim su krenuli put Gornjeg Jesenja, u koje su, uz kraća zaustavljanja, stigli oko 22:30 sati.

                                                                    Učiteljica Lidija Vinski-Fruk

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 5. 2018. 09:13

Izlet učenika razredne nastave u Krašograd

Dana 11.svibnja su učenici nižih razreda naše škole bili na izletu u Eko parku Kraš. Iz Gornjeg Jesenja je u 8 sati krenulo 46 učenika, 4 učiteljice i asistentica. U Krašograd smo stigli u 9,45 sati. U 10 sati su učenici podijeljeni u 2 skupine. Svaka je skupina imala animatora koji ih je vodio kroz petosatni program. Učenici su na zanimljiv i kreativan način sudjelovali u dobro osmišljenom programu. Upoznali su domaće životinje, pekli kolače, muzli mehaničku kravu, sudjelovali u raznim igrama. Umorni, ali dobrog raspoloženja vratili smo se u Jesenje u 17,30 sati.
 

Učiteljica 4.r, Ivana Gumbas

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 5. 2018. 09:09

Gostovanje Showa Eldorado

Veseli cirkus ove je subote u Osnovnoj školi Gornje Jesenje održao sat i pol zanimljivog programa namjenjenog najmlađima. Posjetitelji su mogli uživati u kreacijama, trikovima mađioničara i kaskadera te i sami aktivno sudjelovati u programu.

Show "Eldorado" iz Krapine poznati je Hrvatski obiteljski cirkus s preko 200 godina tradicije, a gostovanjem u Osnovnoj školi  razveselio je djecu dok je odrasle vratio u djetinjstvo. Prema svemu viđenome cirkus koji je u nekadašnjim vremenima bio veliki hit te pojam dobre zabave i danas ispunjava istu svrhu, a odlično popunjena dvorana i nasmijana lica tome su dokaz.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 5. 2018. 20:49

Eko patrola u našem vrtu

Eko patrola naše škole ovaj tjedan bila je vrijedna. Učenici su oplijevili i uredili školski cvijetnjak s aromatičnim biljem. Isto tako zasadili smo i nove biljke te time povećali bioraznolikost našeg školskog okoliša.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 5. 2018. 21:35

Dan plesa i Dan smijeha

4. svibnja smo u školi sa zakašnjenjem obilježili Dan plesa, zajedno s Danom smijeha. Svaki razred je kao zadatak trebao uvježbati neku koreografiju. U školi je vladalo uzbuđenje uoči nastupa. Učenici 1. i 2.razreda izveli su pjesmu „Meksički šešir“ u dvjema različitim koreografijama. Sedmaši su izveli  plesnu točku na popularnu pjesmu Vanesse Mai „Ich sterb für dich“. Uslijedio je 3. razred sa koreografijom na pjesmu „Juri, juri vlak“, a nakon njih 4.razred s plesom na country pjesmu „Cotton eye Jo“. Na kraju je 8.razred u „Zagorskim cugom“ sve učenike i učitelje povukao na ples koji se nastavio uz glazbu po odabiru našeg domara. Na ovaj dan smo svim učenicima i učiteljima, uz poneki vic na satu, zaželjeli obilje smijeha. smiley

                                                                                            Alexandra Krklec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 5. 2018. 21:23

Uz Dan planeta Zemlja

Posjet jezeru Đir
 
U sklopu izvanučioničke nastave na temu "Kopnene vode stajačice" učenici 6. razreda posjetili su obližnje jezero Đir. Učenici su imali priliku u živo vidjeti vodenjaka, gazivodu, žabu te ostale organizme koji su sastavni dio ovog ekosustava. Uzeli smo uzorak vode koju smo kasnije u školi mikroskopirali. 
                                            Tomislav Bartulovic, učitelj prirode i biologije
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 4. 2018. 20:24

Terenska nastava - Otvoreni dani PMF-a

Učenici od 5.-8.razreda naše škole u sklopu terenske nastave Otvoreni dani PMF-a  posjetili su fizički odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu Bijenička cesta 32. Prisustvovali su i sudjelovali u radionici Šarena fizika te obišli cijeli odsjek na čijim su hodnicima sudjelovali u različitim fizikalnim eksperimentima. Na kraju su se spustili do podrumskih laboratorija u kojem su prezentirani pokusi sa tekućim dušikom. Nakon posjeta fizičkom odsjeku uputili smo se na Rooseveltov trg gdje se nalazi biološki odsjek PMF- a. Učenici su imali priliku posjetiti  laboratorije biologije te sudjelovati u zanimljivim radionicama: ''Kako kukci vide'' , ''Raznolikost vodozemaca i gmazova'' i ''Noćna avantura''. Najviše ih se dojmila biljka mesožderka, načini preparacije kukaca te mikroskopiranje raznih mikroorganizama. Kući smo se vratili puni pozitivnih dojmova te se nadamo da ćemo se dogodine vratiti opet.

Fotogalerija!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 4. 2018. 21:28

Sudjelovanje na XV. Theateterspiele - XV. Kazališne igre

Već 15 godina Udruga EKULT (Europäischer Kulturkreis) zajedno s Osnovnom školom Vidovec organizira kulturnu manifestaciju „Theaterspiele“. Riječ je o međunarodnoj manifestaciji jer na njoj sudjeluju kazališne skupine iz Slovenije, Mađarske, Rumunjske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, od predškolskog do visokoškolskog uzrasta. Cilj ove manifestacije je promicanje njemačkog jezika i kulture i razvijanje kazališnih i jezičnih kompetencija. Učenici nastupaju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

Kazališna skupina naše škole „Herbsties“ (der Herbst = jesen) je ove godine drugi put nastupala na „Theaterspiele“, koje se ove godine održavaju od 12.do 14.4.2018. Naši učenici su ove godine nastupali prvog dana manifestacije i izveli kazališnu predstavu „Drei Haselnüsse für Aschenbrödel - Tri lješnjaka za Pepeljugu“, napisanu prema istoimenom popularnom češkom filmu. Nastupali su: Lara Obadić (5.r.), Oliver Katalenić (6.r.), Marina Jagušić (5.r.), Lorena Kišić (6.r.), Roko Kranjčec (6.r.), Vedran Malogorski (5.r.), Jelena Sitar (5.r.), Dora Čunović (5.r.) i Anamarija Bobek (6.r.). Za svoju izvedbu romantične bajke s duhovitim elementima popraćenu vokalnom pratnjom Anamarije Bobek, mladi glumci bili su nagrađeni velikim pljeskom. Učenici su nakon nastupa uživali u gledanju drugih predstava svojih vršnjaka na njemačkom jeziku. Ove godine će se ukupno održati 54 predstava na njemačkom jeziku.

                                                                                            Alexandra Krklec, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 4. 2018. 21:36

Posjet učenika osmog razreda OŠ Gornje Jesenje Vukovaru

Učenici 8. r. s razrednicom Lidijom Vinski-Fruk 6. i 7. travnja posjetili su Vukovar u sklopu projekta „Posjet učenika osmih razreda Vukovaru.“

Tijekom dvodnevne terenske nastave u Vukovaru prvi dan učenici su posjetili Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture te slušali predavanja „Domovinski rat“ i „Bitka za Vukovar.“

Drugi dan posjetili su memorijalne lokacije na širem području grada Vukovara: Mjesto sjećanja-Vukovarska bolnica 91., Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Masovna grobnica Ovčara, Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put-Put spasa, te prostore Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.

Posjet učenika osmih razreda Vukovara završio je Školom mira i kvizom za učenike u kojem su našu školu predstavljali učenici: Branko Artić i Petar Malogorski i zauzeli treće mjesto.

Puni dojmova kući su se vratili 7. travnja u kasnim večernjim satima.

Razrednica:

Lidija Vinski-Fruk

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 4. 2018. 10:32

Ponovno u školskim klupama

Nakon proljetnog odmora učenika od ponedjeljka 09.travnja nastavlja se nastava u 2.obrazovnom razdoblju.

Početak nastave je 09.04.2018. u 7:45 sati za sve učenike od 1.-8.razreda.
Dovoz učenika u školu je prema uobičajenom voznom redu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 4. 2018. 19:22

Održana Micro:bit radionica

Danas je održana Micro:bit radionica na kojoj su sudjelovali učenici 5. i 6. razreda.

Svoje slobodno vrijeme Roko, Oliver i David proveli su programirajući Micro:bitove različitim zadacima. Napravili su Animiranog smješka, Kockicu za čovječe ne ljuti se, ABC gumbiće, brojače i riješili nekoliko matematičkih problemskih zadataka pomoću Micro:bita.

Bravo za najhrabrije učenike koji su dio svojih praznika odlučili učiti programirati!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 4. 2018. 12:18

Pojet Vukovaru

U petak 6.travnja učenici 8.razreda odlaze u dvodnevni posjet herojskom gradu Vukovaru u sklopu projekta "Posjet osmih razreda Vukovaru" kojeg organizira Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar.

Autobus polazi s prostora ispred Općine Jesenje u petak 6.04.2018. u 3:30 sati.

Preporuča se dolazak učenika 15 minuta ranije.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 4. 2018. 09:32

Poziv na radionice za roditelje

Poštovani roditelji,

pozivamo vas na radionice za roditelje u našoj školi.

U srijedu, 11.4.2018. s početkom u 15:15 sati održat će se radionica za roditelje učenika od 5.-8. razreda na temu "Suradnja roditelja i škole u prevenciji elektroničkog nasilja".

U četvrtak, 12.4.2018. s početkom u 12:15 sati održat će se radionica za roditelje učenika od 1.-4. razreda na temu "Suradnja roditelja i škole u prevenciji vršnjačkog nasilja".

Radionice će održati pedagoginja škole, a na njima će sudjelovati i razrednici.
 

Veselimo se vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 4. 2018. 09:26

Uskršnja čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 3. 2018. 08:29

Odličan rezultat na Državnom natjecanju iz njemačkog jezika

Naš učenik Branko Artić je na Državnom natjecanju iz njemačkog jezika, održanog od 26.do 28.3.2018.  u OŠ Vidovec u Vidovcu kraj Varaždina, u 1.kategoriji, lista B, osvojio 3.mjesto. Čestitamo mu na velikom uspjehu i na predstavljanju naše škole!

                        Alexandra Krklec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 3. 2018. 19:03

Održana Uskršnja radionica

Dana 19. ožujka je u našoj školi održana Uskršnja likovna radionica. Uz pomoć članova Udruge distrofičara Krapina, marljivih mama, učenika i učiteljica razredne nastave napravili smo prekrasne radove. Radove ćemo izložiti 28.ožujka 2018. na sajmu ispred Općine Jesenje. Pozivamo sve da nas posjete od 8 do 11 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 3. 2018. 08:54

Osvojeno 1.mjesto na Žup.natjecanju iz biologije

Županijsko natjecanje iz biologije održano je u Osnovnoj školi Oroslavlje. Naš učenik Branko Artić osvoji je 1. mjesto u kategoriji 8. razreda. Čestitamo Branku na uspjehu te se nadamo pozivu na državno natjecanje.
 
Tomislav Bartulović
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 3. 2018. 22:02

OŠ Gornje Jesenje sudjelovala na natjecanju GDCK Krapina

I ove godine sudjelovali smo na natjecanju Mladih Crvenog križa grada Krapine koje je održano u subotu 10. ožujka U OŠ ''Ljudevit Gaj'' Krapina. Učenici su pokazali kako, osim znanja o Crvenom križu i njegovom djelovanju, znaju pomoći unesrećenom pružajući mu prvu pomoć. Ekipa naše škole osvojila je peto mjesto. Ove godine imali smo čast da nas bodri načelnik općine Gornje Jesenje Andrija Ranogajec na čemu mu se zahvaljujemo.

Tomislav Bartulović, voditelj ekipe

 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 3. 2018. 23:46

I ove školske godine naša škola sudjelovala je na osnovnoškolskom natjecanju iz povijesti.

Na školskom su se natjecanju okušali Petar Malogorski i Branko Artić. Sa dobro riješenim testovima kvalificirali su se među osam najboljih osmaša u Krapinsko -zagorskoj županiji te su 7. ožujka u Klanjcu predstavljali Osnovnu školu Gornje Jesenje na županijskoj razini natjecanja.

 

U tom drugom krugu natjecanja popravili su svoj prethodni plasman i odličnim poznavanjem povijesti prve polovice 20. stoljeća natjecanje završili podjelom četvrtog mjesta.

Dečkima iskrene čestitke!

Mario Hranj, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 3. 2018. 13:53

Održana prezentacija srednjoškolskih zanimanja i programa

U srijedu, 7.3.2018. godine, u 16 sati je za učenike 7. i 8. razreda te njihove roditelje održana prezentacija srednjoškolskih zanimanja i programa. Projekt provodi Krapinsko-zagorska županija s partnerima – Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područni ured Krapina, Obrtničkom komorom KZŽ i srednjim školama KZŽ.

Tom se prilikom učenicima i roditeljima obratila zamjenica župana gospođa Jasna Petek te ih upoznala s mogućnostima stipendiranja deficitarnih zanimanja, dok je predstavnica HZZ PU Krapina predstavila informacije o tome kako izabrati pravo zanimanje, a predstavnica Udruženja obrtnika OKKZŽ je održala prezentaciju o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja. Prikazana su i dva promotivna filmića o deficitarnim zanimanjima u KZŽ, a nakon toga su predstavnici SŠ Bedekovčina, SŠ Krapina, SŠ Pregrada, ŠUDIGO i SŠ Zabok prezentirali programe obrazovanja koje provode te upoznali učenike i roditelje s mogućnostima upisa i posjeta škole.

Nakon prezentacija, učenici i roditelji su imali mogućnost obići info pultove srednjih škola gdje su s velikim interesom predstavnicima SŠ postavljali razna pitanja vezana uz srednjoškolske programe i upise te dobili informativne materijale.

Ovom prilikom pohvaljujemo roditelje i učenike što su se okupili u tako velikom broju!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 3. 2018. 20:05

Poziv našem učeniku za Državno natjecanje iz njemačkog jezika

Naš učenik Branko Artić pozvan je na državno natjecanje iz Njemačkog jezika koje će se održati 26. ožujka 2018. u Vidovcu kraj Varaždina. Čestitamo mu i želimo puno uspjeha na državnom natjecanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 3. 2018. 19:31

Obavijest za roditelje i učenike (2)

Nastava u ponedjeljak 05.03.2018. odvija se prema ustaljenom rasporedu. Dovoz i odvoz učenika je prema aktualnom voznom redu! 

Molimo roditelje da prate vremensku prognozu. U slučaju ekstremno teških vremenskih prilika sigurnost i zdravlje djece su na prvom mjestu te da dobro procijene stanje prije nego pošalju djecu u školu. Potrebno je posebno povesti brigu i o adekvatnoj odjeći i obući za ovakve vremenske uvjete.

Ravnateljica škole

Ljerka Malogorski Dragoslavić

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 2. 3. 2018. 16:03

Nacionalni dan prevencije vršnjačkog nasilja

Zadnje srijede u veljači obilježava se Nacionalni dan prevencije vršnjačkog nasilja, odnosno, Dan ružičastih majica. Ove godine to je bilo 28. veljače.

Centar za edukaciju i prevenciju nasilja je 2014. godine prvi puta u Hrvatskoj obilježio dan ružičastih majica, a 2017. godine taj je dan proglašen Nacionalnim danom prevencije vršnjačkog nasilja. Toga dana ljudi nose ružičaste majice kako bi simbolizirali borbu protiv nasilja nad vršnjacima. 

Taj važan datum u našoj smo školi obilježili sastankom Vijeća učenika. Razgovarali smo i informirali se o vršnjačkom nasilju, njegovim oblicima i posljedicama te smo izradili plakat s porukama protiv nasilja. Iako je ružičaste majice nosio samo ženski dio našeg Vijeća učenika, dečki su s velikim entuzijazmom izradili ružičaste majice od papira s porukama protiv nasilja.

 

            Pedagoginja Manuela Kos

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 3. 2018. 19:44

Čitanjem do zvijezda

U petak 23.02.2018 g. u osnovnoj školi Vladimir Bosnar Stubičke Toplice je održano Županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda. Našu školu predstavljali su učenici Ana Janžek, Melani Draganić, Karla Šoštarić, Lorena Kišić i Lucija Draganić. U kvizu znanja naša škola osvojila je 9. mjesto dok smo s plakatom bili 7. Ove godine naša škola je prvi put sudjelovala na ovom natjecanju te je rezultat bio u drugom planu. Sljedeće godine se nadamo ponovnom sudjelovanju i osvajanjem prvih mjesta.

 
Knjižničar Božidar Glas
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 2. 2018. 14:00

Važna obavijest za roditelje

OSNOVNA ŠKOLA GORNJE JESENJE

GORNJE JESENJE 78, 49233 GORNJE JESENJE

26. veljače 2018. godine

 

OBAVIJEST

 

Poštovani,

 

Obavještavam roditelje čija djeca putuju iz Lužana i Brda da sutra, 27. veljače, zbog izrazito nepovoljnih prilika (ekstremno niske temperature i nepredvidivih pojava snježnih nanosa na putu) ne šalju djecu u školu prije nego provjere da li su putovi prohodni.

U ovim ekstremno teškim vremenskim prilikama sigurnost i zdravlje djece su na prvom mjestu. Nadam se da će roditelji imati razumijevanja za ovu situaciju i dobro procijeniti stanje prije nego pošalju djecu u školu. Ista napomena važi i za srijedu, 28 veljače, ukoliko situacija s vremenom ostane ista.

 

 

Srdačan pozdrav!

 

                                                                       Ravnateljica:

                                                              Ljerka Malogorski – Dragoslavić, prof.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 2. 2018. 14:27

Snegec curi....

U OŠ Gornje Jesenje se održava nastava, iako se škola nalazi u brdsko-planinskom području sjeverozapadnog dijela Krapinsko-zagorske županije, u sjevernom podnožju planine Strahinjčice na 400 n/m.

Usprkos zimskim uvjetima i napadanom snijegu  te snijegu koji i dalje pada, većina učenika i učitelja stigla je u školu i nastava se odvija prema redovnom rasporedu.

Tom prilikom ravnateljica škole Ljerka Malogorski Dragoslavić, prof. pohvaljuje Zimsku službu općine Gornje Jesenje i obitelj Katalenić, prijevoznika Presečki grupu d.o.o. Krapina koji su u koordinaciji sa školom omogućili da učenici, svi do jednoga dođu na nastavu pod izuzetno teškim vremenskim uvjetima. Ravnateljica čestita učenicima na trudu i požrtvovnosti, što su neki od njih pješačili i po nekoliko kilometara, da bi stigli u školu. Isto tako zahvaljuje i čestita svim učiteljima koji su svi redovito stigli na posao iz Donje Višnjice, Varaždina, Strmca Stubičkog, Štuparja, Krapine, Zagore i ostalih mjesta tako da se nastava redovito odvija cijeli tjedan bez ikakve odgode.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 2. 2018. 11:02

Uspjeh učenika na Županijskom natjecanju iz Njemačkog jezika

Dana 21. veljače 2018. je u Osnovnoj školi Josipa Broza u Kumrovcu održano Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika za učenike 8. razreda. U kategoriji 1. strani jezik natjecali su se naši učenici Ana Klasić i Petar Malogorski te su sa 70% riješenosti testa dijelili 4. mjesto. Branko Artić je bio jedini natjecatelj na svojoj listi učenika koji su duže boravili u Njemačkoj te zauzeo 1. mjesto s 95% riješenosti testa.

Čestitamo im na uspjehu!

                                                                                   Alexandra Krklec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 2. 2018. 18:33

Predstavljanje filma Pačić Vilim iz Pačetine

Našu školu posjetila je gđa Davorka Šimunić kako bi predstavila kratki film ''Pačić Vilim iz Pačetine'' koji je nastao prema slikovnici i bojanki ''Pačić iz Pačetine''. Učenici razredne nastave uživali su u dogodovštinama malog pačića koji je krenuo upoznati svijet.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 2. 2018. 08:54

Udruga distrofičara Krapina održala edukativne radionice za učenike

Udruga distrofičara Krapina provodi projekt „Različitost je dio nas“, čiji je cilj senzibilizacija djece i mladih o potrebama i mogućnostima osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, o važnosti njihovog sudjelovanja u svim segmentima naše zajednice te educiranje o tome kako poboljšati njihov položaj o društvu.

U srijedu, 14. veljače 2018., članice Udruge distrofičara Krapina održale su edukativne radionice za učenike 2. i 7. razreda, a kako bi se učenike potaknulo na prihvaćanje različitosti i međusobno pomaganje. Voditeljice radionice pokazale su nam kako je različitost svuda oko nas i ona obogaćuje naš život. Kroz radionicu, voditeljice su učenicima ukazale kako je važno da okruženje prihvati različitosti te osobama s invaliditetom omogući kvalitetan život u zajednici. Učenici su sa zanimanjem slušali predavanja voditeljica i njihova iskustva te su se aktivno uključivali u razgovor.

Različitost je bogatstvo. Svatko od nas je poseban i jedinstven, svatko od nas je čudo.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 2. 2018. 08:42

Valentinstag 2018- Valentinovo 2018.

Izreka o ljubavi koja se 6. razredu naviše svidjela glasi ovako: „Liebe ist stark wie ein Fluss, nichts kann sie stoppen.- Ljubav je snažna kao rijeka, ništa je ne može zaustaviti.“ Odmah nakon veselog fašnika, u školi se slavilo Valentinovo ili Dan zaljubljenih. Već danima prije Valentinova učenici su pisali ljubavne pjesme i na hrvatskom i na njemačkom jeziku, osobito učenici 7. i 6. razreda. Njihove radove smo izložili u holu škole.  Osim toga su zaljubljeni svoja ljubavna pisma mogli ubacivati u za to predviđenu torbu te nakon nastave doći po svoje pismo. Koliko je samo zaljubljenih od 1. do 8. razreda! Ljubav sve pokreće! Tko nije stigao doći na podjelu pisama, moći će to učiniti i sljedeći dan.  U nastavku možete pročitati pjesmu Valentinstag koju je napisao učenik 7.razreda Filip Sitar.                                                                                                                    Alexandra Krklec, prof.                                                                                                                                                    

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 2. 2018. 09:50

Fašnik 2018

Ove godine naš Fašnik obilježili smo u školi. Zbog loših vremenskih uvjeta izostala je uobičajena fašnička povorka kroz mjesto. Unatoč tome dobro smo se zabavili. 

Odabrali smo najmaske. U 1.razredu najmaska je Snjeguljica (Nika), u 2.razredu Navijač Filip, u 3.razredu Pipi Duga Čarapa (Iva). Iz 4.razreda najbolje maskirani učenik je bio Kapetan Kuka, u 5.r COOL BAKA (Laura), 6.razredu Lovac (Oliver), a najbolji par su bil Šeik i dama (Ana C. i Stjepan D.) iz 8.razreda. Najkreativnija maska cijelog maskenbala bila je maska Stjepana Draganića, učenika 8.r. Žiri je imao težak zadatak proglasiti najbolje maske, ali su slatke muke tek slijedile za sve koji su se osladili čokoladama, keksima i bombonima.

Fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 2. 2018. 19:00

Nadzorni posjet predsjednika Udruge Lijepa naša

Danas 13.02.2018. u nadzorni posjet našoj školi - Eko školi 3.generacije došao je predsjednik Udruge Lijepa naša dr. Ante Kutle. Tom prilikom ravnateljica škole Ljerka Malogorski Dragoslavić te šk.koordinatorica programa Erika Tušek Vrhovec prikazale su sve što je škola do sada napravila na planu provedbe programa Ekoškole unatrag 17 godina te stjecanja Dijamantnog statusa Međunarodne eko-škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 2. 2018. 12:33

Veliki uspjeh učenika na Županijskom natjecanju iz informatike

Na Županijskom natjecanju iz informatike održanom danas u Konjščini naši učenici ostvarili su odlične rezultate. U kategoriji osnove informatike učenik Petar Malogorski osvojio je odlično drugo mjesto. Branko Artić osvojiio je 4.mjesto, tek sa zaostatkom od 0,25 boda za trećeplasiranim. 

Čestitamo učenicima na velikom uspjehu!  

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 9. 2. 2018. 20:00

Održano školsko natjecanje iz Kemije

Školska razina natjecanja iz Kemije održana je 7. veljače 2018. Sudjelovale su učenice 7. razreda Melani Draganić, Ana Janžek i Lucija Draganić te učenici 8. razreda Branko Artić i Ana Klasić. Čestitke učenicima na sudjelovanju i postignutim rezultatima.

Marina Puljko Kulfa. prof.kem.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 2. 2018. 10:09

Školsko natjecanje iz Biologije

Školsko natjecanje iz Biologije održano je u četvrtak 8. veljače 2018. Ukupno je sudjelovalo 4 učenika 7. i 8. razreda naše škole. Konačni rezultati natjecanja: 

    8. razred: 1. Branko Artić, 2. Petar Malogorski

    7. razred: 1. Melani Draganić, 2. Ana Janžek

Čestitke najuspješnijima uz želju da su svojim rezultatima osigurali odlazak na županijsko natjecanje koje će se ove godine održati u OŠ Oroslavje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 2. 2018. 09:41

Obavijest roditeljima djece dorasle za upis u 1.razred u šk.god. 2018./2019. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji djece koja će od slijedeće godine biti đaci prvaci, u prilogu su obavijesti o rasporedu pregleda djece za upis u osnovnu školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 2. 2018. 20:08

Obavijest roditeljima Vijest ima dokument u privitku

Iz Ministarstva obrazovanja zaprimili smo dopis da na mrežnim stranicama škole objavimo brošuru za roditelje „Intervju s roditeljima -odgovori koje je dobro znati“ koja je pristigla od strane Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske. Pozivamo roditelje da podrže kampanju ovog Ureda te da pročitaju ovu brošuru. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 19:53

Dan sigurnijeg interneta - 06.02.2018. Vijest ima dokument u privitku

Dana 6.02.2018. obilježava se kao Međunarodni Dan sigurnijeg interneta (Safer Internet Day - SID). Ove godine obilježava se pod motom Stvaranje, povezivanje i diljeljenje poštovanja: Bolji internet počinje s Vama.

U našoj školi obilježili smo ga na satovima informatike gdje smo razgovarali o zaštiti naših podataka i nas samih u svijetu interneta, mrežnih tehnologija i mobilnih telefona. Učenici 5.razreda dobili su brošure koje su proučavali te ih na kraju ponijeli kućama kako bi se i roditelji upoznali sa opasnostima i načinima zaštite djece u današnjem svijetu različitih tehnologija.

Brošura se nalazi u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 2. 2018. 20:17

Održano školsko natjecanje iz Hrvatskoga jezika

U ponedjeljak 5.02.2018. održano je školsko natjecanje iz Hrvatskoga jezika na kojem su sudjelovale učenice 7.razreda pod mentorstvom prof. Marija Hranja. Prvo mjesto osvojila je Ana Janžek, 2.mjesto Melani Draganić, a treće mjesto Lucija Draganić. Čestitamo učenicama i mentoru na postignutim rezultatima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 2. 2018. 20:02

Obavijest roditeljima

U nastavku ove obavijesti informacija u svezi promjene načina plaćanja školske prehrane učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 2. 2018. 14:55

Putujuća izložba postera „Svjetovi bajki“- „Märchenwelten“

Nakon zanimljive izložbe postera „Njemačka- zemlja izuma“- „Deutschland- Erfinderland“, koju smo u studenom posudili u Goethe Institutu, sada smo na dva tjedna na posudbu dobili izložbu postera pod nazivom „Svjetovi bajki“- „Märchenwelten“. Kako nam se približava fašnik, prigodno nam je prepustiti se mašti i ući u čudesni svijet Grimmovih bajki. Učenici od 1. do 8. razreda u školskoj knjižnici razgledavaju izložbu i na satu njemačkog rješavaju različite zadatke vezane uz sadržaje. Uz poznate bajke nalaze se i prizori iz poznatih filmova koji su inspirirani istima. Učenici sa zadovoljstvom pokazuju koje su knjige pročitali i filmove pogledali. 

Alexandra Krklec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 1. 2018. 09:25

Održano školsko natjecanje iz njemačkog jezika

     U utorak 23.01.2018. je održano Školsko natjecanje iz njemačkog jezika za učenike 8. razreda. Na natjecanju su sudjelovali Petar Malogorski i Ana Klasić te Branko Artic u posebnoj kategoriji kao učenik koji je boravio u Njemačkoj. Svo troje učenika imalo je dobar postotak riješenosti testa pa im želimo i plasman na županijsko natjecanje!

                                                                                                                              Alexandra Krklec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 1. 2018. 08:38

Održano prvo školsko natjecanje u šk.god.2017./2018.

Tradicionalno svake godine početkom 2.obrazovnog razdoblja započinju školske razine natjecanja u znanju. Tako je jučer 18.01. održana školska razina natjecanja iz informatike  INFOKUP 2018.

U kategoriji Osnove informatike sudjelovalo je četvero učenika, po dvoje iz 8. i 6.razreda, svi učenici koji su svoj zimski odmor proveli usvajajući nova znanja u Zimskoj školi informatike. Stoga i uspjeh nije mogao izostati.

1.mjesto Petar Malogorski, 8.r  85,29%

2.mjesto Branko Artić, 8.r   64,71%

3. mjesto Oliver Katalenić, 6.r  52,94%

4.mjesto Roko Kranjčec, 6.r  38,24%

Čestitamo učenicima na postignutom uspjehu i nadamo se pozivu na Županijsku razinu natjecanja koja će se održati 09.veljače 2018. u Konjščini.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 19. 1. 2018. 16:18

Druženje povodom odlaska u mirovinu gospođe Blaženke Malogorski

Nakon pune 42 godine rada naša draga Blaženka Malogorski, dugogodišnja tajnica i računovođa sa prvim danom nove godine završila je svoj radni vijek te otišla u mirovinu. Tom prigodom upriličeno je druženje i svečani ručak, na kojem su se okupili svi zaposleni u OŠ Gornje Jesenje. Našoj dragoj Blaženki, prigodne poklone ispred kolektiva naše škole uručila je ravnateljica škole Ljerka Malogorski Dragoslavić te se uz vrlo emotivan govor zahvalila joj na dugogodišnjem trudu i uloženoj energiji za svoj rad u OŠ Gornje Jesenje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 1. 2018. 19:09

Obavijest o rezultatima natječaja Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalaze rezultati natječaja od 24.11.2017. Objavom rezultata natječaja na mrežnoj stranici Osnovne škole Gornje Jesenje smatra se da su svi kandidati obaviješteni o rezultatima natječaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 12. 2017. 11:29

Foto klub Krapina održao FotoŠKOLU!

U nizu radionica i predavanja koje već nekoliko godina organizira širom Županije, Foto klub Krapina je održao  "FotoŠKOLU" 15. prosinca 2017. u našoj školi.

Radionici su prisustvovali sadašnji i bivši učenici škole koji pokazuju interes za fotografijom. 
Zahvaljujemo članovima Foto kluba Krapina na ugodnom druženju te što su nam ispričali i pokazali osnove fotografije. Nadamo se uskoro i slijedećoj naprednoj radionici! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 12. 2017. 19:44

BOŽIĆNI KONCERT

Dana 17.12.2017. Pjevački zbor naše škole nastupao je na Božićnom koncertu i predstavio se s dvije prigodne božićne pjesame. Koncert je održan u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u okviru događanja pod nazivom „Advent u Jesenju 2017.“ Organizator koncerta je AKUD Jesenje čija je vokalno-instrumentalna skupina izvela nekoliko tradicionalnih božićnih napjeva na početku i kraju programa. Uz  zbor naše škole u programu su sudjelovali i Ženski tamburaški sastav Višnjica, zbor Srednje škole Krapina, Melani Draganić i Josip Maligec.

                                      Voditeljica zbora

Anita Habjanec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 19. 12. 2017. 09:07

Projekt „Sebe aktiviraj, druge motiviraj“

Udruga za razvoj turizma Jesenje „Jasen“ u okviru projekta  „Sebe aktiviraj druge motiviraj“ provela je u našoj školi edukativnu radionicu za učenike petih razreda  Stazama krapinskih neandertalaca.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 12. 2017. 18:40

Tjedan solidarnosti

I ove godine su učenici i djelatnici naše škole sudjelovali u akciji "Tjedan solidarnosti" koju organizira Crveni križ grada Krapine.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 12. 2017. 11:00

Akcija „Mir i dobro“

„Akcija „Mir i dobro“ se u Republici Hrvatskoj, a i na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, provodi od 1993. godine.

Ove godine ova akcija provodit će se od 15. prosinca 2017. godine do 8. siječnja 2018. godine, a radi održavanja povoljnog stanja sigurnosti i javnog reda i mira, sprječavanja zlouporabe oružja i eksplozivnih tvari te pirotehničkih sredstava.

Ove godine, Županijsko vijeće za prevenciju u lokalnoj zajednici Krapinsko-zagorske županije i Policijska uprava krapinsko-zagorska u suradnji sa ŠUDIGO Zabok predstavljaju vam film “Petarde i rakete nisu za nas”, sa savjetima i upozorenjima na opasnosti pri uporabi pirotehničkih sredstava te posljedicama koje se događaju neodgovornom uporabom pirotehničkih sredstava.

Neka vam ovaj edukativni film pomogne u sprječavanju opasnosti i osvijesti vas da budete oprezni i odgovorni!“

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 12. 2017. 08:54

Terenska nastava učenika naše škole u Zagrebu

U petak, 08.12.2017, učenici naše škole, u sklopu terenske nastave posjetili su Grad Zagreb. Prvo odredište bila nam je Arena centar. Tamo su učenici posjetili kino. Učenici razredne nastave gledali su film Ekipa iz Djungle dok su učenici predmetne nastave gledali film Samo za hrabre. Nakon toga uputili smo se prema glavnom trgu i uhvatili dašak adventa. Nakon obilaska središta glavnog grada uputili smo se prema svojim domovima. 

Fotogalerija!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 12. 2017. 09:24

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

Svake se godine u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca obilježava Mjesec borbe protiv ovisnosti. 

I ove godine naša škola je obilježila Mjesec borbe protiv ovisnosti putem tematskih radionica s učenicima 6., 7. i 8. razreda, orijentirajući se prvenstveno na borbu protiv ovisnosti o duhanskim proizvodima i ovisnosti o alkoholu, budući da se dobne granice mladih koji počinju konzumirati navedena sredstva ovisnosti snižavaju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 12. 2017. 09:18

Obilježavanje 160 godina školstva u Jesenju

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 12. 2017. 11:56

Zimska škola informatike u SŠ Krapina - prijave

U Srednjoj školi Krapina će se u siječnju 2018. održati 23. Zimska škola informatike. Radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce će se u prvom krugu održavati od 4. do 6. siječnja, te u drugom od 8. do 10. siječnja. U oba kruga jutarnje radionice počinju u 8, a popodnevne u 13 sati. Ove godine organizirane su i neke nove radionice. Za željenu radionicu popunite prijavnicu na linku. Prijavite se do 21. prosinca kako biste osigurali svoje mjesto. Nakon toga na popunjene radionice više neće biti moguća prijava. Preporuka je da odaberete jednu od radionica programiranja, ali naravno - najbolji odabir je ono što Vas interesira.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 12. 2017. 08:26

Povodom Dana Sv.Nikole donacija mikroskopa

Danas, upravo na dan Svetog Nikole u našoj školi bilo je svečano. Načelnik općine Andrija Ranogajec predao je tri mikroskopa ravnateljici škole gospođi Ljerki Malogorski Dragoslavić. Dva mikroskopa kupljena su od prikupljenih donacija povodom ovogodišnje Kestenijade, a jedan mikroskop osobno je donirao dr.sc. Miroslav Kovačec iz Krapine. Ravnateljica je zahvalila načelniku općine i dr. sc. Miroslavu Kovačecu na vrijednoj donaciji te je istaknula da će ovi mikroskopi sigurno posluži pri organizaciji kvalitetnije nastave prirode, biologije i kemije. Nadamo se da će u budućnosti biti sličnih ovakvih ideja i akcija.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 12. 2017. 17:40

Tjedan informacijskih znanosti 4.-10.12.2017.

U Tjednu informacijskih znanosti naša škola su uključila u projekt koji se provodi diljem svijeta radionicama Sat kodiranja.

Cilj radionice je u jednom školskom satu učenike uvesti u svijet programiranja. Radionica je nekim učenicima prva prilika za izravni susret s programiranjem i prilika da steknu novo iskustvo te možda i probude interes za navedeno područje.

U utorak 05.12.2017. pod vodstvom učiteljice Erike Tušek Vrhovec održan je Sat kodiranja. Tako su naši učenici imali priliku naučiti osnove programiranja računalnih igara MINECRAFT i Frozen. Za uspješno odrađene zadatke učenici su stekli cetifikate. Najbrži u izradi programa bio je Petar Malogorski. Pozivamo i ostale učenike da pošalju svoje certifikate kako bi ih javno pohvalili te objavili.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 5. 12. 2017. 17:57

Vrtim Zdravi film

Ove godine naša škola sudjeluje u projektu VRTIM ZDRAVI FILM koji je dio globalne Nestlé inicijative pod nazivom Nestlé Healthy Kids Global Programme. Projekt provodi Hrvatski školski sportski savez. Cilj projekta je educirati učenike o zdravim prehrambenim navikama i potaknuti ih na povećanje tjelesne aktivnosti. Ciljana skupina su učenici sedmih razreda jer na taj način poruke o pravilnoj prehrani i važnosti tjelesne aktivnosti dopiru do učenika u fazi u kojoj oni formiraju svoje stavove i ponašanja te im se pomaže da usvoje zdrave navike koje će biti dio njihovih života i u kasnijoj dobi.

Edukativni materijali kreirani su od strane stručnjaka nutricionizma i usklađeni s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Uz edukativne materijale, učenicima su osigurani i ostali materijali potrebni za provedbu projekta: brošure, edukativna igra, anketni upitnici te majice.

U ovoj školskoj godini u projektu sudjeluje 130 škola s ukupno 6383 učenika.

Tijekom studenog i prosinca provest ćemo edukativne radionice s učenicima sedmog razreda. Također, pomoću anketnog upitnika ispitat ćemo učenike o prehrambenim navikama i tjelesnim aktivnostima i to inicijalno, prije edukativnih aktivnosti te po završetku edukativnih aktivnosti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 11. 2017. 20:02

OBAVIJEST ŠKOLSKE MEDICINE RODITELJIMA - STARATELJIMA Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji - staratelji,

u prilogu se nalazi obavijest o besplatnom neobaveznom cjepljenju protiv HPV-a.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 11. 2017. 10:08

Predškola 2017./2018. - Mala škola u velikoj školi

Ove godine započela s radom 01.10.2017. Polaznici predškole su Lucija Ded, Ivona Draganić, Jana Kučko, Katarina Cvrtila, Martin Osredečki, Katja Katalenić, Franka Kranjčec, David Kovačec, Luka Cvrtila, Sara Forjan, Ema Osredečki

Što djeca kažu o predškoli, igračkama, prijateljima….

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 11. 2017. 17:34

Obilježen Međunarodni dan djeteta

Svake se godine 20. studenoga obilježava Međunarodni dan djeteta, budući da su upravo toga datuma 1989. godine  Ujedinjeni narodi donijeli Konvenciju o pravima djeteta. Konvencija nije samo popis dječjih prava, nego predstavlja popis obveza koje roditelji, odrasli i različiti društveni čimbenici moraju ispunjavati prema djeci, kako bi im se osiguralo sve što je potrebno za optimalan rast i razvoj. To je ujedno i prvi dokument kojem se djetetu pristupa kao  subjektu s pravima koji je sposoban aktivno sudjelovati u zajednici i ima pravo da se njegovo mišljenje u obzir.

I Vijeće učenika je u našoj školi upravo 20. studenoga 2017. obilježilo ovaj važan dan prigodnom radionicom uz vodstvo pedagoginje Manuele Kos.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 11. 2017. 17:28

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 18.11.

Danas je u našoj školi obilježen Dan sjećanja na Vukovar.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 11. 2017. 13:56

Martinje (11.11.2017.) i Dan Ljubaznosti (13.11.2017.)

Martinstag und Tag der Freundlichkeit (Day of kindness)

Ove godine smo na isti dan, 13.11. 2017. obilježili Martinje i Dan ljubaznosti. U 4. razredu tradicionalno izrađujemo lampione i  pjevamo prigodne pjesme uz glazbenu pratnju u čast svetom Martinu te učenicima darujemo bombone jer je taj običaj proširen u Njemačkoj. Tamo se svetac osobito slavi zbog njegovog milosrdnog čina da svoj plašt podijeli s prosjakom. S takvom dobrotom nije bilo teško povezati Dan ljubaznosti. Učenici su na satu hrvatskog jezika trebali osmisliti niz dobrih djela i predstaviti ih. U holu škole su se pak učenicima dijelile kartice s trojezičnim savjetima kako da na taj dan budu ljubazni jedni prema drugima. Učenici su te male sugestije trebali i izvršiti. Na licima učenika bilo je vidljivo iznenađenje jer se činovi ljubaznosti i bontona često zaboravljaju ili uzimaju zdravo za gotovo. Današnji dan bio je mali podsjetnik kako biti bolji!

                                                                                                                             Alexandra Krklec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 11. 2017. 22:10

Osvojeno 2.mjesto na Međunarodnom natjecanju iz njemačkog jezika

Internationaler Lesewettbewerb der Grundschulen 2017

12. studenog 2017. je u Zadru održano finale Međunarodnog natjecanja u čitanju na njemačkom jeziku osnovnih škola 2017. u organizaciji Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu.  Na njemu su sudjelovali kandidati iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH, Kosova, Crne Gore i Rumunjske. Naš učenik 8. razreda Petar Malogorski  je u kategoriji 1. strani jezik osvojio 2. mjesto

Iskrene čestitke☺!


 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 11. 2017. 21:57

Vijeće učenika u posjetu načelniku Općine Jesenje

U ponedjeljak, 6.11.2017., je načelnik Općine Jesenje, Andrija Ranogajec, primio predstavnike Vijeća učenika i pedagoginju kako bi dogovorili korištenje školske sportske dvorane. Naime, Vijeće učenika je dalo prijedlog o omogućavanju korištenja školske sportske dvorane jedanput tjedno za sportske aktivnosti učenicima škole. Ravnateljica je odobrila besplatno korištenje dvorane za učenike škole od 5. do 8. razreda, a općina i načelnik će osigurati trenera te potrebne rekvizite. Ovim putem zahvaljujemo!


Manuela Kos, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 11. 2017. 20:20

Obilježavanje Halloweena

 Halloween (Noć vještica) obilježen je 31. listopada 2017. tijekom nastave engleskoga  jezika te pod prvim velikim odmorom kao dio kulture zemalja engleskoga govornog područja koji potječe od 2000 godina starog keltskog obilježavanja kraja žetve, odnosno početka zime.   

 Kao i prošle godine, u prikladno uređenom prostoru školske knjižnice za sve učenike prikazan je kratak video o povijesti Halloween-a. Nakon toga reproducirana je prikladna glazba uz grupno izvođenje koreografije prikazane u videu i plesanje plesa „Limbo“. Uslijedila je i igra crtanja bundeva a obilježavanje se nastavilo i tijekom nastave engleskog jezika.

                                                                                                                                           Maja Koren, učiteljica eng.jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 10. 2017. 17:52

Donacija garniture dresova i majica

Općina Jesenje i načelnik Andrija Ranogajec, mag.ing.mech. donirali su garnituru dresova našoj školi i Školskom sportskom društvu kako bi dostojno predstavljali školu i Općinu na brojnim natjecanjima na kojima sudjeluju tijekom školske godine. Ovim putem zahvaljujemo!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 10. 2017. 09:29

Donacija meda

Pčelarska udruga „Dar prirode“ Jesenje donirala je povodom Dana zahvalnosti 10 staklenki meda školskoj kuhinji kako bi ga tijekom hladnih dana učenici konzumirali za jačanje imuniteta i zimu bez prehlada!

Zahvaljujemo predsjedniku udruge gosp.Mirku Ranogajecu i članu udruge gosp.Ivici Jedvaju na doanciji i održanoj prezentaciji prilikom obilježavanja Dana zavhalnosti za plodove zemlje.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 10. 2017. 09:27

Dani zahvalnosti - dani kruha

Tradicionalno smo i ove godine obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Uz prigodan program naših učenika, molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje zahvalili smo Bogu na svim plodovima, radostima i obilju kojima smo svakodnevno nagrađeni.

Prigodnom programu prisustvovali su roditelji, bake i djedovi te župnik i načelnik općine. Velečasni Danijel Herceg blagoslovio je hranu koju su učenici pripravili i donijeli u školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 10. 2017. 09:18

Najava obilježavanja Dana kruha - Dana zahvalnosti za plodove zemlje

U srijedu 25.10.2017. održat će se tradicionalna svečanost povodom Dana kruha - Dana zahvalnosti za plodove zemlje s početkom u 10:30 sati.

Pozivamo sve roditelje, bake, djedove, susjede da dođu u školu i uveličaju ovu svečanost.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 10. 2017. 09:02

Novi literarni uspjeh

Na 37. smotri dječjeg kajkavskog pjesništva „Dragutin Domjanić“ – Sveti Ivan Zelina 2017. godine našu školu predstavljala je Elena Cvrtila.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 10. 2017. 19:16

Posjet nalazištu Krapinskog pračovjeka na Hušnjakovu

Učenici V.  razreda i ove su godine bili na kratkoj terenskoj nastavi u muzeju i na obližnjem nalazištu krapinskog pračovjeka na Hušnjakovu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 10. 2017. 10:56

Na Kestenijadi prikupljena sredstva za nabavku mikroskopa!

Ovim putem javno zahvaljujemo Općini Jesenje i svim Udrugama s područja naše Općine koje su sudjelovale na Prvoj kestenijadi Jesenje 2017 te na crowdfounding akciji za kupnju mikroskopa.

Zahvaljujemo svim posjetiteljima na donacijama. Ovom akcijom prikupljeno je 3860 kuna. Ta sredstva biti će upotrijebljena za nabavku dva prijeko potrebna mikroskopa za nastavu prirode/biologije, prirode i društva, kemije te ostalih predmeta.

Nadamo se da će se svi rado uključiti u naše buduće akcije.

U ime Osnovne škole Gornje Jesenje i svih učenika škole,

     ravnateljica škole

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 10. 2017. 07:58

Mjesec hrvatske knjige

Obilježili  smo Mjesec hrvatske knjige 2017., uz književni susret sa Silvijom Šesto, autoricom brojnih romana za mlade.

Na zabavan i kreativan način dočarala nam je likove iz njezinih priča, te je pojedine učenike i nagradila za pažnju i trud.

Uz mnogobrojne humoristične anegdote krećemo u nove školske pobjede kada je riječ o stjecanju novih znanja, jer bez znanja i čitanja nema uspjeha!

Vaš knjižničar, Božidar Glas

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 10. 2017. 18:14

Svi ste pozvani na Kestenijadu u nedjelju 15.10.2017.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 10. 2017. 11:20

Vrijedna donacija Hrvatskog memorijalno – dokumentacijskog centra Domovinskog rata

Na zamolbu učitelja povijesti u našu je školu iz Zagreba stigla vrijedna donacija Hrvatskog memorijalno–dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 10. 2017. 10:19

OŠ Gornje Jesenje na 48. zboru malih pjesnika u Zlataru

U subotu, 30. rujna, u okviru tradicionalnih Dana kajkavske riječi u Zlataru održana je i među malim pjesnicima i njihovim mentorima cijenjena manifestacija Zbor malih pjesnika.

Prosudbena komisija (u sastavu: prof. Željka Horvat Vukelja, prof. dr. sc. Joža Skok (nedavno pokojni), dr. sc. Ivo Kalinski i prof Ivančica Tomorad) između 382 rada iz 54 osnovne škole sa kajkavskog govornog područja za objavljivanje je odabrala i rad pristigao iz naše škole: pjesmu pod naslovom Me tersje učenice VII. razreda Melani Draganić. 

Na vrlo uspješno organiziranoj i realiziranoj priredbi Melani je odličnom izvedbom dostojno predstavila svoju školu i još jednom potvrdila da se jesejanski govor uspijeva oduprijeti jezičnim izazovima suvremenog doba. Neka to bude poticaj i drugim učenicima da se što češće izražavaju na našem jesejanskom, a starijim članovima njihovih obitelji da djecu što više na to potiču.

Mario Hranj, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 10. 2017. 09:23

Preventivni program odgoja djece u cestovnom prometu - JUMICAR

U srijedu 27. rujna 20017. Jumicar je posjetio OŠ Side Košutić Radoboj s namjerom provedbe Programa prometne kulture za najmlađe. Osim najmlađih učenika škole domaćina, u programu su sudjelovali i učenici drugog razreda naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 9. 2017. 18:06

Obilježavanje Europskog dana jezika (26.9.2017.)

Europski dan jezika se svake godine na inicijativu Vijeća Europe obilježava 26. rujna. Taj dan je u našoj školi obilježen slušanjem glazbe na različitim europskim jezicima te različitim aktivnostima za učenike u holu škole te u školskoj knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 9. 2017. 13:27

Prvašići u posjetu ravnateljici

Ove školske godine u našu školu krenulo je 10 prvašića. Veseli, znatiželjni i zaigrani svakog dana otkrivaju čari školskog života. Osim učenja prvih slova, početnih pokušaja čitanja te igranja na omiljenom predmetu, tjelesnoj i zdravstvenoj kulturi, prvašići su otkrili da je škola i mjesto gdje mogu vidjeti mnoge zanimljivosti. Svaki dan otkrivaju nešto novo i upoznaju nekog novog. Tako su u četvrtak, 21. rujna zajedno sa svojm učiteljicom posjetili ravnateljicu naše škole, gđu. Ljerku Malogorski - Dragoslavić. Ravnateljica je učenike upoznala s djelokrugom svoga rada, popričala s njima te su se svi zajedno podružili u ugodnoj atmosferi. Prvašići su , naravno, mali pregršt pitanja za ravnateljicu na koja im je ona strpljivo odgovarala. Ugodno druženje završilo je ravnateljičinim čašćenjem bombonima te su prvašići veselo krenuli dalje u istraživanje škole. 

Nikolina Grbić, mag.prim.obr.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 9. 2017. 08:43

Jesen je....

Jesen polako dolazi pa tako su učenici 6. razreda u školu donijeli razne plodove karakteristične za ovo doba godine. Na satu prirode aranžirali  su "jesensku košaricu" te su naučili puno novih stvari o biljkama i gljivama naše šume.

Tomislav Bartulović, učitelj prirode/biologije

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 9. 2017. 08:36

Posjet prometne policije

U četvrtak, 21.rujna 2017., je naše prvašiće posjetili su  prometni policajci iz Prometne postaje Krapina. Policajci su prvašićima govorili o pravilima ponašanja u prometu kako bi što bezbrižnije prešli put od škole do kuće. Iako maleni, prvašići su aktivno sudjelovali u predavanju. Postavljali su pitanja te iznosili vlastita i iskustva svojih roditelja o sudjelovanju u prometu.  Svaki đak prvak je dobio i kišnu kabanicu žarke boje kako bi bili uočljiviji u prometu tijekom tmurnih i kišnih dana. Da se promet ne odvija samo izvan prostora zgrade ili kuće, policajac je prvašiće upozorio i da po školi nema trčanja kako ne bi došlo do sudara s drugim učenicima ili opasnim predmetima kao što je zid i staklo.

Nikolina Grbić, mag.prim.obr.

Fotogalerija!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 9. 2017. 12:08

Preventivni stomatološki pregledi i Projekt Zubna putovnica

Učenici OŠ Gornje Jesenje ovog i slijedećeg tjedna odlaze na preventivni stomatološki pregled u Ordinaciju dentalne medicine dr. Jasnice Ćorić.

12.09.2017. na pregledu su bili učenici 5.razreda, čiji smo posjet zabilježili. Učenici 6.razreda od ove godine prema naputku Ministarstva zdravlja sudjeluju u projektu Zubna putovnica. Projekt Zubna putovnica predstavlja jedinstveni obrazac dentalnog statusa i  jedna je od od aktivnosti koja bi trebala pridonijeti da se promicanje i zaštita oralnog zdravlja uspješno provodi.

Zubnom putovnicom će roditelji, djeca i liječnici dentalne medicine dobiti priliku bolje se upoznati i dogovoriti o kontrolnom pregledu te, naposljetku, stvoriti naviku redovitih posjeta radi očuvanja oralnog zdravlja.

Fotogalerija!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 14. 9. 2017. 11:32

Uspješan nastup naših učenika na Malom kaju!

7. rujna 2017. godine u okviru Tjedna kajkavske kulture u Krapini, na dječjem festivalu „ Kaj u riječi, pjesmi, plesu i slici“ našu školu, svojom izvrsnom izvedbom kajkavskih popijevki  predstavljali su: Melani Draganić s pjesmom  „Stiha zvezde, stiha reči“ ( V. Crnek, Z. Crnec) i Petar Malogorski s pjesmom „ Se kaj vu sercu mi leži“ (D. Diklić, I. Krajač).

Anita Habjanec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 9. 2017. 16:56

Obilježen Hrvatski olimpijski dan

OŠ Gornje Jesenje je u petak 08. rujna 2017. godine organizirala obilježavanje proslave Hrvatskog olimpijskog dana.

U tradicionalnoj proslavi Hrvatskog olimpijskog odbora sudjelovali su svi učenici od I. do VIII. razreda i njihovi učitelji.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 9. 2017. 14:08

1.nastavni dan u šk.god. 2017./2018.

Počela je nova školska godina okupljanjem učenika i njihovih roditelja pred školom. U šk. godini 2017./2018. točno 100 učenika, odmorni i puni energije, kreće u stjecanje novih znanja. Učenike su dočekali ravnateljica škole, njihovi razrednici i ostali učitelji. Ravnateljica je učenicima zaželjela uspješnu novu školsku godinu te da budu marljivi i uspješni u radu. Posebno je dala riječi potpore prvašićima koje čekaju nove i zanimljive "dogodovštine"

Fotogalerija!

 
  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 9. 2017. 18:16

Počela je nova školska godina

Na početku nove šk.godine tijekom jutra posjetio nas je načelnik Općine Jesenje Andrija Ranogajec, mag.ing.mech. Ravnateljica škole Ljerka Malogorski-Dragoslavić zahvalila se načelniku i Općini Jesenje koja je ove godine financirala nabavku udžbenika za sve učenike škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 9. 2017. 12:39

Obavijest učenicima i roditeljima Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

ovim putem dajemo pojašnjenje na osnovu upita više roditelja u svezi odgovarajuće obuće u školi i poštivanje kućnog reda škole. Škola preporuča oblike papuča za boravak u prostorima škole i sportske obuće za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture u sportskoj dvorani.

Hvala na razumijevanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 9. 2017. 08:29

U susret Tjednu kajkavske kulture

U Tjednu kajkavske kulture u Krapini tradicionalno četvrtkom se organizira Dječji dan. Ove godine je to 7.rujna i DND Krapina vas poziva da se pridružite u radionicama i igraonicama koje su za vas pripremljene!

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 29. 8. 2017. 12:38

Prvi nastavni dan u šk.godini 2017./2018.

Dragi učenici i roditelji,

4.rujna 2017. počinje nova školska godina i veselimo se ponovnom susretu! 

Okupljanje pred školom od 7:30. Učenici 1.razreda u to vrijeme dolaze u pratnji roditelja.

Zajednički roditeljski sastanak za sve učenike od 1.-8.razreda je u 9:30. Nakon zajedničkog roditeljskog sastamka održat će se Zaziv Duha svetoga za početak nove školske godine.

Nakon toga održavaju se pojedinačni razredni roditeljski sastanci na kojima će se preuzeti udžbenici. Molimo roditelje/staratelje da se obvezno odazovu.

Dovoz učenika u školu je prema prošlogodišnjem voznom redu. Odvoza nema, učenici u pratnji roditelja odlaze kućama.

Od utorka ​prijevoz učenika kreće od utorka prema prošlogodišnjem rasporedu.

Napomena: Molimo učenike da ponesu školske torbe/ruksake kako bi ponijeli kućama udžbenike!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 28. 8. 2017. 09:00

Popis odlikaša OŠ GORNJE JESENJE šk.god. 2016./2017 Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi popis odlikaša OŠ Gornje Jesenje u ovoj šk.godini.

Svim učenicima čestitamo na odličnom uspjehu i uzornom vladanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 6. 2017. 11:08

Podizanje Zelene zastave

U tjednu kada se tradicionalno obilježava Svjetski dan zaštite okoliša (eng. World Environment Day - 5. lipnja svake godine) Eko-odbor OŠ Gornje Jesenje odlučio je podići Zelenu zastavu.

Tog datuma na poticaj Ujedinjenih naroda vlade i organizacije već 44. godinu za redom pokreću akcije kojima promoviraju važnost zaštite okoliša.

Zastavu su podigli učenici 2.razreda koji su to zaslužili osvajanjem 1.mjesta u akciji prikupljanja starog papira. Svečanosti podizanja Zelene zastave nazočili su svi učenici škole, članovi Eko-odbora uz ravnateljicu škole Ljerku Malogorski-Dragoslavić i šk.koordinatoricu Eriku Tušek Vrhovec koje su zastavu donijele sa Svečanosti stjecanja Dijamantnog statusa eko škole 12.05.2017. u Zagrebu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 6. 2017. 20:13

OŠ Gornje Jesenje - Dijamantni status Međunarodne eko-škole

Danas je u Zagrebu u Restoranu Globus na Zagrebačkom velesajmu održana svečanost Međunarodnih eko škola na kojoj je naša škola primila priznanje za petnaest godina uključenosti u taj program - Dijamantni certifikat i Zelenu zastavu.

Dijamantnu povelju i Zelenu zastavu iz ruku dr.Ante Kutlea, voditelja Udruge Lijepa naša primile su ravnateljica Ljerka Malogorski-Dragoslavić i školska koordinatorica Erika Tušek Vrhovec.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 12. 5. 2017. 21:22

Obavijest - objave na web stranici

Obzirom na zatrpanost službenog mailboxa i ne primanje mailova zbog velikog broja spam poruka, sve objave i vijesti za web stranicu škole se primaju na novi e-mail:

admin@os-gornje-jesenje.skole.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 14. 3. 2017. 19:07

Obavijest roditeljima, učenicima i mještanima Gornjeg Jesenja

Poštovani,

molimo Vas da svoje kućne ljubimce, osobito pse ne dovodite na školsko igralište i na zelene površine školskog okoliša. Osim što nije dopušteno prema Zakonu držanje kućnih ljubimaca bez nadzora, upozoravamo na zagađivanje površina koje služe za izvođenje nastave i igru djece. Iz higijenskih i zdravstvenih razloga, nadamo se Vašem razumijevanju i odgovornosti jer je to u zajedničkom interesu i sigurnosti naše djece.

Uprava Škole

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 29. 9. 2016. 12:39

Web stranica školske knjižnice

Od ovog tjedna sve informacije o radu knjižnice možete naći pod karticom Knjižnica čiji sadržaj za vas uređuje šk.knjižničar Božidar Glas. Popis lektire za sve razrede nalazi se na linku

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 3. 2016. 15:13

Obavijest o prijavi na stručne skupove!

Prenosimo obavijest AZOO kojom se obavještavaju korisnici da je od 3. srpnja 2015. godine promijenjena internetska adresa za prijavljivanje na stručne skupove. Aplikacija za elektroničko prijavljivanje na stručne skupove nalazi se na novoj adresi

http://ettaedu.azoo.hr/

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 7. 2015. 00:04

Obavijest

U skladu s Pravilnikom o izvođenju izleta, ekskurzija i drugih odgojno - obrazovnih aktivnosti izvan škole otvoren je izbornik Javni poziv - izleti, ekskurzije, terenske i izvanučioničke nastave.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 10. 2014. 18:42

Poziv učenicima!

Molimo vas da tijekom dana dostavite svoje reportaže, sastavke, fotografije koje želite da budu objavljene na web stranici na adresu:

 admin@os-gornje-jesenje.skole.hr

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 5. 2014. 17:15

Nova službena e-mail adresa

Obavijest!

Službena e-mail adresa škole je:

ured@os-gornje-jesenje.skole.hr

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 8. 4. 2014. 19:33

Za roditelje!

Dragi roditelji!

Svakako pročitajte članak Trebate li dopustiti svojoj djeci korištenje Facebooka? u prilogu!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 3. 2014. 20:40

Obavijest za učenike i roditelje! Vijest ima dokument u privitku

Molimo učenike i roditelje da pročitaju izvadak iz kućnog reda u privitku!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 3. 2014. 13:30

Obavijest učiteljima Vijest ima dokument u privitku

Objavljen je Nastavni plan i program za osnovnu školu lektoriran u skladu s Hrvatskim pravopisom Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta lektoriralo je Nastavni plan i program za osnovnu školu  u skladu s Preporukom za uporabu Hrvatskoga pravopisa Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje (KLASA: 602-01/13-01/00789, URBROJ: 533-18-13-002).

Nalazi se u privitku....

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 23. 8. 2013. 14:17

Objavljen novi Hrvatski pravopis

Aktualni Hrvatski pravopis možete naći na mrežnoj stranici Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje

http://pravopis.hr/

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 8. 2013. 14:00
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar
« Siječanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 3. 2012.

Ukupno: 316408
Ovaj mjesec: 1891
Ovaj tjedan: 259
Danas: 28

Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Index
 • 24sata

Škola

Upisi


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Tražilica

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju