preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
E-dnevnik za učitelje

                                                              

E-dnevnik za učenike i roditelje

 

E-mail adresa škole

ured@os-gornje-jesenje.skole.hr

tajnistvo@os-gornje-jesenje.skole.hr

Obavijest

Ovi  tekstovi i fotografije podliježu zaštiti autorskih prava.

Neovlašteni download ili neovlašteno korištenje bilo koje od fotografija ili teksta smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi!

Za informacije ili korištenje slika javite se na mail ured@os-gornje-jesenje.skole.hr

COPYRIGHT NOTICE©

vijesti

Obavijest o prijevozu učenika od ponedjeljka 25.5.2020.

Linije i vrijeme polaska:

Brdo Jesenjsko - G. Jesenje  7:15       

Lužani Zagorski - G. Jesenje 7:00       

Cerje Jesenjsko - G. Jesenje  7:20       

Donje Jesenje - G. Jesenje   7:00       

Odlazak kućama u svim smjerovima predviđen je u 12:00

 

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 23. 5. 2020. 14:57

Početak nastave za učenike 1.-4. razreda

Od danas, 25.svibnja, započela je nastava za sve učenike razredne nastave i u OŠ Gornje Jesenje. U klupe naše škole vratili su se gotovo svi učenici. Osmijesi na njihovim licima jasno su pokazali da im je nedostajala kako učiteljica tako i prijatelji. Ipak, kao savjesni i marljivi učenici, odlično su se pridržavali propisanih mjera. Nadamo se da će sve biti u redu kako bi mirno završili nastavnu godinu.

 

NAPOMENA:

Pedagoška služba započela je postupak testiranja PREDŠKOLACA za upis u prvi razred. O datumu točnog upisa roditelji će biti obavješteni nakon liječničkog pregleda koji će biti prema rasporedu kod liječnika školske medicine dr. Ramadanija.

 

U nastavku pogledajte slike naših dragih učenika u školskim klupama :)

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 25. 5. 2020. 19:07

Obavijest za roditelje PREDŠKOLACA

Obavještavaju se roditelji predškolaca da će se 25.5.2020. i 26.5.2020. održati, u prostoru škole, ped. testiranje učenika prema rasporedu kojeg ste dobili u Vašu vrtićku grupu. Molim SVE da se pridržavaju propisanih hig.epid.mjera i da poštuju raspored dolaska u školu. Za tu prigodu ULAZ će biti s desne strane škole, nekadašnji stari ulaz u školu. Dolazak PREDškolaca zajedno u skupini predviđen je od SRIJEDE 27.5.2020.godine s početkom u 12 sati na isti ulaz u školu. Molim roditelje da ne ulaze u prostor škole jer djecu na ulazu preuzima odgajateljica. Zahvaljujem SVIMA na razumijevanju.

S poštovanjem!

Ravnateljica:

Ljerka Malogorski- Dragoslavić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Romeo Vincelj  datum: 24. 5. 2020. 08:30

VAŽNA OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA!

Ovime Vas obavještavam da u ponedjeljak 25. svibnja 2020. godine otvaramo vrata za SVE učenike od 1. do 4. razreda OŠ Gornje Jesenje.

Sve detaljnije upute dobit će učenici od svojih razrednica.

 

S poštovanjem,

 

Ravnateljica:

Ljerka Malogorski-Dragoslavić, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Romeo Vincelj  datum: 21. 5. 2020. 11:21

OBAVIJEST UČENICIMA I RODITELJIMA O POČETKU RADA KNJIŽNICE

Dragi učenici i roditelji,

drago mi je da vas mogu obavijestiti da će školska knjižnica ponovo početi raditi. Doduše, u smanjenom opsegu, ali nadam se da će se s novom školskom godinom sve opet vratiti na staro.

Budući da se nismo vidjeli dva mjeseca i da neki učenici imaju kod sebe posuđene knjige iz naše knjižnice, molila bih vas da ih tijekom mjeseca svibnja vratite. Povrat knjiga će se organizirati u skladu s preporukama i uputama Nacionalnog stožera Civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i županijskih stožera. Molim vas da ih se pridržavate i poštujete sve epidemiološke mjere.

Na ulazu u školu bit će postavljena klupa s košarom ili kutijom u koju ćete odlagati donesene knjige. Molim vas da u svaku knjigu stavite papirić s imenom i prezimenom te razredom učenika koji ju vraća. Također će od sljedećeg tjedna biti moguća posudba knjiga, pa vas molim da me prije dolaska u školu obavijestite na mail dunja.stankovic1@skole.hr koju knjigu učenik želi posuditi, kako bih ju mogla pripremiti. Navedene knjige će također biti ostavljene na klupi ispred ulaza u školu, u vrećici, s naljepnicom na kojoj će biti podaci za koga je knjiga.

Knjižnica će biti otvorena ovaj tjedan u četvrtak (14. 5.) i petak (15. 5.), od 10 do 12 sati. U nastavku je radno vrijeme za mjesec svibanj:

Ponedjeljak, 18. 5.

Utorak, 19. 5.

Četvrtak, 21. 5.

Utorak, 26. 5.

Četvrtak, 28. 5.

Knjižnica će navedene dane raditi od 10 do 12 sati.

Za sva ostala pitanja stojim vam na raspolaganju! Srdačan pozdrav

 

knjižničarka Dunja Stanković

  :: opširnije :: 


objavio: Romeo Vincelj  datum: 13. 5. 2020. 11:06

VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA! Vijest ima dokument u privitku

Obavijest roditeljima djece upisnika u 1. razred OŠ Gornje Jesenje

Poštovani roditelji,

ovim putem vas obavještavamo da ćemo tijekom ovog tjedna započeti sa svim planiranim aktivnostima vezanima uz upis djece u prvi razred osnovne škole.

Sistematski pregled  bit će 8. lipnja 2020. u ZZJZ-u Krapina, dok se utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta  u školi za sada još neće provoditi.

Stručna služba škole će putem neposrednih telefonskih poziva obavijestiti roditelje školskih obveznika o točnom vremenu rasporeda pregleda.

U privitku se nalaze preporuke Hrvatskog društva za školsku i sveučilišnu medicinu te preporuke Ministarstva zdravstva.

 

Petra Sviben, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Romeo Vincelj  datum: 13. 5. 2020. 10:06

Povodom Majčinog dana

Učenici 4. razreda izradili su čestitke svojim majkama za Majčin dan!

Ove su lijepe i brižne čestitke plod njihovog đačkog truda i, naravno, ljubavi prema mamama. Naši su učenici 4. r. napisali pjesme dijamantne forme... dijamantnog sjaja :) Učenici su čestitke izrađivali na integriranoj nastavi pod vodstvom njihove razredne učiteljice Paule Krznar i učitelja likovne kulture Nikole Jokića.

Možemo samo zamisliti koliko su učenici usrećili svoje mame :)

 

Galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 10. 5. 2020. 10:43

VAŽNA OBAVIJEST RODITELJIMA, UČITELJIMA I UČENICIMA!

Ovime vas obavještavam da će se nastava od 1. do 4. razreda OŠ Gornje Jesenje do daljnjega, kao i do sada, održavati od kuće. Nadam se da ćemo svi zajedno doprinijeti da nastava bude čim kvalitetnija i kreativnija kako bi mogli čim uspješnije privesti ovu školsku godinu kraju. Nadam se da više nikad neće biti ovakvih okolnosti te da će u čim skorije vrijeme škola otvoriti SVA svoja vrata za SVE naše učenike od 1. do 8. razreda.

S poštovanjem,
ravnateljica Ljerka Malogorski-Dragoslavić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 8. 5. 2020. 09:47

"Dio grada - prijatelj djece" - izložba učenika 4.razreda

Učenici 4. razreda su na virtualnom satu Likovne kulture imali temu „Dio grada – prijatelj djece“  prema zadatku Škole na trećem. Kako im nedostaje vanjskog svijeta, igre i druženja, mogli su u svojoj mašti odlutati u neki bolji svijet u kojem je dopušteno sve što je trenutno zabranjeno. Makete gradova po mjeri učenika, prepune su raznog zanimljivog sadržaja za djecu. Oduševit će vas njihova kreativnost, a najbolje je da se uvjerite sami :) 

Radove pogledajte ovdje.

 

Učiteljica Paula Krznar

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 4. 5. 2020. 11:00

Upute roditeljima

Poštovani roditelji,

detaljne upute vezane uz početak nastave možete pročitati ovdje. Povratak učenika u škole moguć je za određene skupine učenika.

Roditelji čija će djeca pohađati nastavu u učionici od 11.svibnja trebaju potpisati Izjavu u kojoj jamče da su ispunjeni svi potrebni uvjeti kako bi dijete pratilo nastavu u skladu s uputama. Izjave će vam proslijediti učiteljice razredne nastave.

Budući da će se nastava na daljinu i dalje održavati, potičemo nastavak obrazovanja djece razredne nastave od kuće, u svim situacijama kad je to moguće.

ravnateljica Ljerka Malogorski - Dragoslavić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 1. 5. 2020. 11:13

ČESTITKA POVODOM MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA

Svim zaposlenicima Osnovne škole Gornje Jesenje i mještanima Općine Jesenje želimo sretan 1. svibanj - Međunarodni praznik rada.

Uprava OŠ Gornje Jesenje

  :: opširnije :: 


objavio: Romeo Vincelj  datum: 30. 4. 2020. 16:25

Obavijest učenicima

Dragi učenici OŠ Gornje Jesenje,

pokazali ste da ste snalažljivi, kreativni i da ste se dobro prilagodili nastavi na daljinu u ovoj situaciji koju nitko nije želio niti mogao predvidjeti. Kako se bližimo završnom dijelu školske godine 2019/2020. pozivam vas da uložite dodatne napore kako bi zajedno sa vašim učiteljima i stručnim suradnicima ostvarili čim bolje rezultate, a istovremeno sačuvali svoje zdravlje. Vjerujem da ste za to sposobni i spremni jer ovu školu života velikim dijelom provodite u svom roditeljskom domu. Nastojte dio slobodnog vremena provoditi u prirodi kako bi bili spremni za igru i druženja sa prijateljima kad za to dođe vrijeme. Sve vas pozdravlja ravnateljica uz poticaj da svi zajedno možemo lakše svladati izazove. Idemo naprijed kao prava družina.

Pozdrav svima koliko vas ima,
ravnateljica Ljerka Malogorski - Dragoslavić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 29. 4. 2020. 14:08

Obavijest roditeljima

Poštovani roditelji,

iza nas je prva faza nastave na daljinu koju smo uspješno vodili s obzirom na okolnosti u kojima živimo. Nakon RV od 1. do 8. razreda, UV, roditeljskih sastanaka mišljenja sam da možemo i dalje na takav način funkcionirati s obzirom na činjenice oko korone u našem okruženju. Tome u prilog ide i mišljenje preko 95% roditelja koje su dali za učenike nižih razreda i podržali  učiteljice u naporima koje ulažu za odrađivanje nastave u ovim uvjetima. Zdravlje nam je svima na prvom mjestu i ja se nadam da ćemo ga svi zajedno sačuvati obzirnošću jedni prema drugima. Zahvaljujem i svim roditeljima koji se dodatno trude i doprinose da naša škola funkcionira. Hvala i stručnim suradnicima koji vam svima stoje na raspolaganju. Zajedno smo jači, posebno naši kreativni i hrabri učenici u ovoj školi života.

S poštovanjem ravnateljica Ljerka Malogorski - Dragoslavić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 29. 4. 2020. 13:19

Dan planeta Zemlje

Danas, 22.travnja, se diljem svijeta obilježava Dan planeta Zemlje. Iako većina nas zbog trenutne situacije u svijetu većinu vremena boravi u svojim kućama, ne zaboravimo da je Zemlja naš istinski i jedini dom. Pozivam sve vas da svojim primjerom, nekom akcijom ili konkretnim djelom doprinesete očuvanju planete Zemlje. Primjerice, zasadite ili zalijte cvijeće, razvrstajte i reciklirajte svoj otpad, vožnju automobilom zamijenite biciklom ili pješačenjem… Budite kreativni 😊

Učenici drugog razreda i njihova učiteljica Ivana Gumbas pridružili su se obilježavanju međunarodnog Dana planeta Zemlje izradivši prekrasne čestitke majci Zemlji. Pogledajte ih ovdje:

https://photos.app.goo.gl/TnVCD7bzTGYV61Bn9​

 

Ponašajmo se odgovorno svaki dan prema našoj Zemlji kako bismo je sačuvali za buduće generacije!

Danijela Škvarić, soc.pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 22. 4. 2020. 12:03

Dan planeta Zemlja

Učenici predmetne nastave likovne kulture obilježili su međunarodni Dan planeta Zemlje, našeg zajedničkog i jedinog doma kojeg imamo i čuvamo!

Svoj dom čuvamo i mislimo na njega ne samo na ovaj dan, već i u preostala 364 dana. Jer je to tvoj i #mojdom ! Zato #ostanidoma jer #domajenajljepše ! :)

 

Galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 21. 4. 2020. 20:00

Projekt 3.razreda

Učenici 3.razreda izradili su zanimljive i počne plakate o sigurnosti zdravlja u vrijeme COVID-19. Izrazito marljivi i vrijedni kao pčelice, zaslužili su i medalju za najmlađeg doktora sa savjetima za sigurno zdravlje u doba korone. Možda među njima krije se i neki budući Jesejanski liječnik ili liječnica. Sretno svima!

https://photos.app.goo.gl/5HVEtYya7jPyRcuk8

 

 

Davorka Krklec, učiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 17. 4. 2020. 16:06

Sretan Uskrs

Učenici predmetne nastave su na integriranoj nastavi vjeronauka i likovne kulture marljivo nacrtali svoje postaje Križnog puta. Ovim putem i učenici i učitelji vjeronauka i likovne kulture žele svima blagoslovljen Uskrs! Neka Svjetlost i Nada zaraze nas sve :)

Postaje Križnoga puta

 

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 9. 4. 2020. 17:30

Učenici 3.razreda preporučuju...

U sklopu Svjetskog dana zdravlja učenici 3.razreda ostvarili su jedan mali razredni projekt - kako očuvati zdravlje u doba korone. Škola i prijatelji jako im nedostaju pa su se ovim putem obratili svim učenicima iz škole i predložili nekoliko zanimljivih i korisnih savjeta za što lakši boravak u svojim kućama.

Savjete čitajte ovdje:

https://photos.app.goo.gl/KRQAjhFZRroPMSMA7

 

Davorka Krklec, učiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 9. 4. 2020. 14:01

Uskršnja virtualna izložba radova učenika 2.razreda

Dragi roditelji, učenici, djelatnici škole i svi dragi ljudi koji ovo čitaju,

učenici drugog razreda i učiteljica Ivana Gumbas žele vam sretan Uskrs. Opustite se uz virtualnu izložbu učeničkih radova na temu Uskrsa i ne zaboravite - #SVEĆEBITIUREDU.

Kliknite na link i uživajte: https://photos.app.goo.gl/4L2AJnYASSdC6Xo3A

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 8. 4. 2020. 13:19

Sretan Uskrs!

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 7. 4. 2020. 13:14

#SVEĆEBITIUREDU virtualna izložba radova učenika 1.razreda

Učenici prvog razreda mali su heroji kojima je ova situacija vjerojatno najteža jer su putem online nastave obradili posljednja slova, ali uz učenje istaknuli su se i svojom kreativnošću. Učenici su izradili štapne lutke likova iz pjesmica i priča koje su obradili na daljinu. Ujedno je i tu poruka male Ane B. koja svima poručuje "sve će biti u redu".

Pogledajte njihove prekrasne radove :)
 

Učenici Ana B., Dragutin, Ana J., Lucija i David sa svojom učiteljicom Biserkom Pernjek

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 6. 4. 2020. 18:22

#SVEĆEBITIUREDU virtualna izložba radova učenika 4.razreda

Učenici 4. razreda poručuju velikima, malima, nasmijanima i onima u bedu, neka budu hrabri jer sve će biti u redu!

Njihovi originalni radovi već krase prozore ili balkone te razveseljavaju susjede i prolaznike. Ispunimo im želju i ostanimo kod kuće kako bi upravo oni što prije svoju sreću podijelili sa svojim prijateljima na igralištu ili u školskim klupama 😊

 

Paula Krznar, učiteljica 4. razreda

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 4. 4. 2020. 16:58

Naši on-line likovnjaci poručuju #SVEĆEBITIUREDU

Šarene, glasne i pozitivne poruke učenika likovne kulture OŠ Gornje Jesenje! #svećebitiuredu @fsohr

#SVEĆEBITIUREDU

 

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 3. 4. 2020. 19:30

#SVEĆEBITIUREDU virtualna izložba radova učenika 3.razreda

Kreativna izolacija učenika 3.razreda (neustrašivih zmajeva) i njihovih ukućana dovela je do zanimljivih kreacija. Svi zajedno vježbamo optimizam -  dan po dan. Zajedništvo i suradnja je najbolja preventiva u vrijeme COVID 19 krize.

Uživajte i opustite se uz virtualnu izložbu prekrasnih učeničkih radova na temu Jesejansko proljeće.

 

Davorka Krklec, učiteljica Zmaj :)

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 31. 3. 2020. 14:59

Likovna grupa poručuje:

Poruka likovne grupe u ovo doba samoizolacije je jednostavna: imaš puuuno vremena u kojem možeš STVARATI i PROMIŠLJATI, a ne samo konzumirati i pratiti. Iako smo izolirani, zajedno možemo stvoriti kreativniji i slobodniji svijet! :)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 27. 3. 2020. 22:42

OBAVIJEST RODITELJIMA DJECE UPISNIKA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE GORNJE JESENJE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

obavještavamo Vas da je od nedjelje 15. ožujka 2020. godine na mrežnim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja dostupna obavijest u vezi upisa učenika u I. razred osnovne škole koju vam prenosimo u prilogu.

Petra Sviben, pedagoginja škole

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Romeo Vincelj  datum: 25. 3. 2020. 11:56

Obavijest o radnom vremenu

Poštovani,

ovim putem Vas obavještavamo da se zbog izvanredne situacije širenja epidemije koronavirusa poslovi tajništva i računovodstva obavljaju u dežurstvima, putem službenog e-maila škole: ured@os-gornje-jesenje.skole.hr, te na sljedeće brojeve mobitela:

099/496-8315 Romeo Vincelj, tajnik

099/852-3620 Ana Kovačec, voditeljica računovodstva

 

Ravnateljica:

Ljerka Malogorski-Dragoslavić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Romeo Vincelj  datum: 23. 3. 2020. 16:30

OBAVIJEST SVIM UČENICIMA I RODITELJIMA

Dragi učenici i roditelji,

Primijetila sam da je većina vas već aktivna u virtualnim učionicama i da vrlo savjesno i odgovorno odrađujete svoje zadatke. Bravo, ma vi ste vrlo pametna i odgovorna djeca 😊

Ipak, željela bih još jednom napomenuti za one koji se još nisu aktivno uključili u virtualnu nastavu - shvatite to jednako ozbiljno kao i nastavu u učionici. To podrazumijeva da ste svakodnevno prisutni u „učionicama“ u Yammeru, da lajkate objave svojih učitelja kako bi oni znali da ste vidjeli njihove objave i da im u zadanom roku šaljete svoje zadatke.

Također, imajte na umu kako vrijede i iste posljedice neizvršavanja navedenih obaveza. To znači, između ostalog, da ako učenik nije bio aktivan CIJELI DAN u virtualnoj učionici – njegov izostanak MORA pravdati roditelj.

 

Stavljam i članak iz PRAVILNIKA O KRITERIJIMA ZA IZRICANJE PEDAGOŠKIH MJERA:

Članak 4.

(1) Pedagoška mjera izriče se i zbog neopravdanih izostanaka s nastave.

(2) Neopravdanim izostankom smatra se izostanak za koji razredniku nije dostavljena liječnička ispričnica ili ispričnica nadležne institucije, koju je potpisao i roditelj.

(3) Neopravdanim izostankom ne smatra se izostanak s nastave za koji je roditelj unaprijed tražio i dobio odobrenje i to: - u hitnim slučajevima usmeno od učitelja/nastavnika za izostanak s njegova sata; - pisano od razrednika za izostanak do 3 radna dana, ravnatelja za izostanak do 7 radnih dana i učiteljskog/nastavničkog vijeća za izostanak do 15 radnih dana.

(4) Tijekom školske godine roditelj može osobno ili pisanim putem opravdati izostanak svog djeteta za koji nije dostavljena ispričnica iz stavka 2. ovoga članka u trajanju od najviše tri radna dana, koji ne mogu biti uzastopni.

(5) Načini opravdavanja izostanaka učenika, rokovi za dostavu ispričnica, kao i primjereni rok javljanja o razlogu izostanka uređuju se statutom škole.

 

                                     Danijela Škvarić, socijalna pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 20. 3. 2020. 12:07

Školska knjižnica

Dragi učenici,

U nastavku je link na e-lektire:

e-lektire

Na tu stranicu se možete prijaviti koristeći školske podatke. Od svojih učitelja ćete dobiti upute što da pročitate, a ako želite, možete si i sami nešto odabrati. Osim tekstualnih formata, ima i audio i video zapisa. Nadam se da ćete pronaći nešto za sebe!

Osim toga, učenici od 5. do 8. razreda su prijavljeni u kolegij Školska knjižnica na Yammeru, a učenici od 1. do 4. razreda će upute za čitanje dobiti na mail.

                                                                    Dunja Stanković, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Dunja Stanković  datum: 18. 3. 2020. 22:02

Obavijest o rasporedu programa na HRT 3 za OŠ – razredna nastava

Škola na Trećem:

Razred Termin
1. razred OŠ počinje u 8.00 sati
2. razred OŠ počinje u 10.00 sati
3. razred OŠ počinje u 13.00 sati
4. razred OŠ počinje u 15.00 sati
  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 17. 3. 2020. 07:38

Obavijest iz CARNeta

SREDIŠNJE komponente sustava AAI@EduHr pod opterećenjem su od petka, 13. ožujka, a sustav je istodobno bio izložen i ozbiljnim kibernetičkim napadima poput jutrošnjega, izvijestio je u ponedjeljak CARNET.
CARNET navodi da su središnje komponente sustava AAI@EduHr pod izuzetno visokim opterećenjem još od petka, 13. ožujka, a uz predviđeno, pojačano, opterećenje, sustav je bio istovremeno izložen i ozbiljnim kibernetičkim napadima, poput jutrošnjeg #DDOS napada koji je korisnicima uzrokovao poteškoće s pristupom određenim uslugama.
  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 16. 3. 2020. 15:18

Poveznice na virtualne učionice u Yammeru

U nastavku možete naći poveznice za virtualne učionice koje se nalaze u Yammeru.

5.razred

6.razred

7.razred

8.razred

              Školska knjižnica

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 15. 3. 2020. 14:21

Isporuka obrazovnih sadržaja

Za učenike razredne nastave Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu u programu pod nazivom Škola na Trećem:

Razred                Termin

1.razred               08-10h

2.razred               10-12:30h

3.razred               13:16h

4.razred               16-19h

Za učenike predmetne nastave osnovnih škola svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu od 4 do 5 sati u virtualnim učionicama u koje će učenici biti uključeni. Sadržaji će uključivati videosnimke predavanja i dodatne materijale.Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 biti će u ponedjeljak, 16.03.2020.

Sportska televizija emitirat će nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati.

razred                             termin                                predmeti

5.razred OŠ                  8 – 9:30 h                    MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM

6.razred OŠ                  9:30 – 10:45. h            POV, MAT, PRI, ENG, NJEM

7.razred OŠ                  10:45 – 11:50 h            MAT, HRV, BIO, GEO

8.razred OŠ                  11:50 – 12:45 h            HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

 

Za sve učenike online nastava počinje u ponedjeljak, 16.03.2020. prema rasporedu i smjenama koje će odrediti MZO i objaviti na mrežnim stranicama.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 14. 3. 2020. 10:46

Obavijest

Otežan je pristup usluzi Office 365 za škole zbog preopterećenosti sustava.

Iz CARNeta smo dobili obavijest da rade na otklanjanju poteškoća i mole za strpljenje 

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 14. 3. 2020. 10:37

Obavijest učenicima 5.razreda Vijest ima dokument u privitku

Molimo učenike petih razreda da se tokom dana prijave u sustav Office365 kako bi mogli koristiti virtualne razrede koji su u izradi.

Prijava na Office365 portal moguća je putem sljedeće poveznice:

https://office365.skole.hr/

U gornjem desnom kutu potrebno je odabrati "Prijava", potom "AAI@EduHr" prijava te upisati korisnicku oznaku i lozinku. Koristite račun za prijavu u eDnevnik. Korisnička oznaka mora biti u obliku: ime.prezime@skole.hr. Nakon prijave na navedeni portal, potrebno je potvrditi uvjete korištenja te odabrati opciju "Odvedi me na Office365". Potrebno je pričekati određeno vrijeme da vam se pojave sve aplikacije. Nakon toga možete se odjaviti iz sustava i čekate daljnje informacije na web stranici.

 

U prilogu se nalazi vodič za prijavu kojeg možete koristiti.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 14. 3. 2020. 10:34

UPUTE ZA UČENIKE 1.-4.RAZREDA I NJIHOVE RODITELJE

Upute:

- nastava se prati putem programa HRT3. Preporuča se da roditelji budu prisutni uz djecu prilikom odvijanja programa

- komunikacija s roditeljima odvijat će se putem maila učenika kojem roditelji pristupaju putem ovog linka https://webmail.skole.hr/login.php sa pristupnim podacima za e-dnevnik

- putem maila bit će dane upute, zadaci i ostali primjereni materijali potrebni za praćenje nastave na daljinu

- upute za korištenje maila nalaze se na ovom linku

 

                                                                           Ravnateljica:

                                                  Ljerka Malogorski Dragoslavić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 13. 3. 2020. 13:40

OBAVIJEST SVIMA

Od ponedjeljka 16.3.2020. u OŠ  GORNJE JESENJE počinjemo s NASTAVOM NA DALJINU. To znači fizički nedolazak učenika u školu.
Želimo svima nama učiteljima, učenicima i roditeljima puno snage, hrabrosti, znanja i strpljenja da što bolje i lakše prebrodimo ovaj izazovan i nimalo lak period.
Sve informacije koje budemo imali dostavljat ćemo Vam putem maila i web stranice škole.
Čekamo daljnje upute Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Ravnateljica
Ljerka Malogorski Dragoslavić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 13. 3. 2020. 13:07

Upute za nastavu na daljinu za učenike Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi Priručnik za učenike za Microsoft Teams aplikaciju za timski rad u sustavu Office 365.
Komunikacija s roditeljima odvijat će se putem maila učenika kojem roditelji pristupaju putem ovog linka https://webmail.skole.hr/login.php sa pristupnim podacima za e-dnevnik
  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 13. 3. 2020. 10:46

Upute za nastavu na daljinu za učitelje Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalaze Priručnik za sustav Moodle i Priručnik za učitelje za Microsoft Teams aplikaciju za timski rad u sustavu Office 365.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 13. 3. 2020. 10:43

Izvješće o projektnoj nastavi

Učenici 3. razreda realizirali su 6. ožujka projektni dan na temu: PROŠLOST, SADAŠNJOST I BUDUĆNOST.
 
Cilj projekta: 
- omogućiti učenicima da ovladaju pojmovima sadašnjost, prošlost, budućnost na intuitivnoj i iskustvenoj razini
- osposobiti učenike da razlikuju povijest, sadašnjost i budućnost uspoređujući uvjete i način života ljudi
- omogućiti učenicima da ovladaju jezičnim sredstvima za iskazivanje događaja u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti
 
Projekt se ostvario povezivanjem sadržaja svih nastavnih područja. Najzanimljiviji dio projekta je razgovor s bakama o životu na selu NEKAD I DANAS. U goste su nam stigle: baka Josipa, baka Božena i baka Ljerka ( ravnateljica škole). Učenici su bili vrijedni i pripremili zanimljiva pitanja našim vitalnim, veselim i aktivnim bakama. Zanimljivim pričama i anegdotama o njihovoj mladosti, običajima, školskim danima i prvim ljubavima, bake su pridonijele ostvarivanju novih spoznaja o prošlosti opisujući život u našem mjestu nekad i danas. Naučili smo zavičajne pjesme , priče, bajke, legende, uspavanke, molitve. Organizirali smo Parlaonicu: Bolje je živjeti u prošlosti ili u sadašnjosti. 100% učenici su potvrdili da u prošlosti, a naveli su i komenatare: Prije su se ljudi više kretali i družili, jer nije bilo interneta i mobitela....bili su zdraviji, jer su jeli domaću hranu....više su slušali svoje roditelje i bili su bolji......
 
 
Davorka Krklec, učiteljica 3. razreda
 
  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 11. 3. 2020. 11:36

AKCIJA ZELENI KORAK - PRIKUPLJANJE STAROG PAPIRA

Dragi učenici, roditelji i djelatnici škole,

prijavili smo se za akciju prikupljanja starog papira Zeleni korak, pa Vas molimo da se i Vi uključite! Papir skupljamo u razdoblju od 10. 03. 2020. do 09. 04. 2020. godine.

Važno je da papir bude čist i bez folija, plastificiranih dodataka, bez lijepljenog i metalnog uveza, bez registratora i korica. Papir je potrebno sortirati po klasi.

Dozvoljen je prikup: udžbenika, školskih knjiga, bilježnica i bijelog uredskog papira, novina, časopisa i kataloga.

Nije dozvoljen prikup: kartona, indigo papira, ugljenog papira, fotografija i foto papira, zauljenog i prljavog papira, gumiranih etiketa, pelena i sl.

Papir je potrebno sortirati po klasi, svaku klasu papira zasebno.

I klasa: udžbenici, školske knjige, bilježnice, bijeli uredski papir. 

II klasa: novine, časopisi i katalozi.

Papir nije dozvoljeno odlagati u plastičnim vrećicama.

 

Nadamo se da ćete se akciji odazvati u velikom broju, jer su od strane organizatora, za najuspješnije predviđene vrijedne nagrade.

 

Dunja Stanković, knjižničarka

 

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 10. 3. 2020. 11:42

Preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezano uz nCoV bolesti (COVID-19) Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji i učenici,

u prilogu se nalaze preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za postupanje u odgojno-obrazovnim ustanovama (dječjim vrtićima, školama i đačkim domovima), u kojima su navedene specifične i opće mjere zaštite vezano uz nCoV bolesti (COVID-19).

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 5. 3. 2020. 13:16

PREZENTACIJA SREDNJOŠKOLSKIH ZANIMANJA I PROGRAMA 2020.

U srijedu, 4.3.2020.godine, u našoj školi održana je prezentacija srednjoškolskih zanimanja i programa za učenike 7. i 8. razreda i njihove roditelje. Projekt provodi Krapinsko-zagorska županija s partnerima – Hrvatskim zavodom za zapošljavanje-Područni ured Krapina, Obrtničkom komorom KZŽ i srednjim školama KZŽ.  Nakon uvodnog info-filma sve prisutne pozdravio je učitelj Radovan Cesarec i poželio im dobrodošlicu. Pozdrav su uputile i pedagoginja škole Petra Sviben i socijalna pedagoginja Danijela Škvarić. Potom je riječ preuzela gospođa Melita Horvat-Peh, predstavnica HZZ-a Krapina koja nam je dala osnovne informacije o deficitarnim zanimanjima i uvjetima zaposlenja te je učenicima podijelila informativne letke. Zamjenica župana, gospođa Jasna Petek upoznala je sve s mogućnostima stipendiranja deficitarnih zanimanja. Obratila nam se i predstavnica Udruženja obrtnika OKKZŽ.

Zatim je uslijedilo kratko prezentiranje sljedećih škola: SŠ Bedekovčina, SŠ Konjščina, SŠ Krapina, SŠ Pregrada, SŠ Zabok i ŠUDIGO.

Na kraju prezentacija roditelji i djeca mogli su razgovarati s predstavnicima pojedine škole, koji su im još detaljnije objasnili  programe i odgovorili na sva pitanja.

 

Danijela Škvarić, soc. pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 5. 3. 2020. 09:24

Projektni kamp Zadar u pjesmi- Projektcamp Zadar im Gedicht

Središnji ured za školstvo u inozemstvu je od 1. do 3.3.2020. godine po treći put zaredom priredio projektni kamp Zadar u pjesmi zahvaljujući potpori bavarskog Ministarstva školstva i kulture (Bayerisches Staatsministerium für Bildung und Kultus, Wissenschaft und Kunst). U kampu je sudjelovalo oko 90 učenika sljedećih DSD-škola: V. gimnazija Zagreb, Gimnazija Sesvete, Srednja škola Pregrada, Srednja škola Krapina, Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac, Srednja škola Markantuna De Dominisa Rab te učenici Osnovne škole Sesvete i Osnovne škole Gornje Jesenje.

Našu školu predstavljali su učenici 8. razreda: Lorena Kišić, Dora Klasić, Anđelina Jedvaj, Oliver Katalenić i Roko Kranjčec. Učenici su u skupinama radili na projektu Zadar u pjesmi- skupljali ideje, u gradu tražili motive i fotografirali, pisali pjesme, izrađivali plakate te ih na kraju prezentirali. Ovo je značajno iskustvo za naše učenike koji će u srednjim školama sigurno biti uključeni u program za Njemačku jezičnu diplomu.

                                                                                                                                           Alexandra Krklec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 5. 3. 2020. 08:03

Danas su održane Fašničke špelancije

Tradicionalno se u našoj školi na pokladni utorak održava maskenbal u kojem sudjeluju učenici i djelatnici škole. Ove godine su se pridružili i polaznici male škole. Za svoj trud u maskiranju i predstavljanju svojih maski stručni sud je odlučio nagraditi najbolje.

Najmlađi sudionici povorke su bile sovice iz predškole koji su zaslužili nagradu za najmanju skupinu. Za najljepšu te najveseliju skupnu masku nagradu su dobili učenici 6.razreda. Naj eko i najtužnija starinska maska je skupna nagrada za učenike 2.razreda. Četvrtaši su osvojili nagradu za najsložniju masku. Pojedinačno su nagrađeni: David iz 1.r za najstrašniju masku, Dorotea iz 3.razreda za najzaljubljeniju masku, Vida iz 5.r za najromantičniju, Luka iz 6.r za najsmješniju i Oliver za najjeftiniju masku.

Najbolja maska djelatnika škole bila je maska sa aktualnom antivirusnom zaštitom.

Ostale slike možete vidjeti u fotogaleriji!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 25. 2. 2020. 11:34

Obavijest o obilježavanju Dana ružičastih majica

Dragi učenici, dragi učitelji,

Svake godine, zadnju srijedu u mjesecu veljači obilježava se Dan ružičastih majica, najpoznatiji program prevencije vršnjačkog nasilja. 2017. godine od strane Hrvatskog sabora taj dan proglašen je kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja na prijedlog Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.

Stoga vas molim da u srijedu, 26.2.2020. godine u našoj školi obilježimo taj dan noseći ružičastu majicu.

 

Petra Sviben, pedagoginja i Danijela Škvarić, soc.pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 25. 2. 2020. 09:07

Valentinovo u našoj školi

Cijeli tjedan je u školi bio u znaku Valentinova, Dana zaljubljenih. Učenici su mogli čak u dva sandučića ubacivati ljubavna pisma i poruke za svoju simpatiju. Pored pisama na hrvatskom bilo ih je i na njemačkom jeziku. Uz pisanje prema šaljivom predlošku, učenici su se okušali i u pisanju različitih oblika poezije kao što su haiku, petostih, rondel i akrostih. Uratci će cijeli mjesec biti izloženi na panou škole. U petak su neki učenici oborili rekord u broju dobivenih pisama.

 

Alexandra Krklec, učiteljica njemačkog jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Danijela Škvarić  datum: 17. 2. 2020. 08:17

14. Zimska škola Crvenog križa

Učenici naše škole sudjelovali su na 14. Zimskoj školi Crvenog križa koja se održala u Osnovnoj školi Ksaver Šandor Gjalski  u Zaboku. Učenici su sudjelovali u različitim radionicama iz pružanja prve pomoći te usvojili znanja iz humanih vrednota, prevencija ovisnosti, prevencija trgovanja ljudima kao i kako se zaštiti od kapljičnih zaraza (gripa i korona virus). Osim znanja učenici su stekli i nova poznanstva družeći se s učenicima iz drugih škola.

Tomislav Bartulović

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 2. 2020. 13:39

Izložba postera „Berliner Mythen“- „Berlinski mitovi“

I ove školske godine smo od Goethe Instituta Kroatien posudili izložbu postera pod nazivom „Berliner Mythen“. Učenici viših razreda su dva tjedna razgledavali postere sa sedam stripova iz sveska „Berliner Mythen“ autora Reinharta Kleista. Na satu njemačkog učenici su čitali priče o Berlinu, slušali o povijesti Njemačke i Berlina te rješavali radne listiće. Nakon skidanja postera učenicama je jezična učionica djelovala praznom.

                                                                                                                              Alexandra Krklec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 4. 2. 2020. 13:45

Likovni radovi naših učenica predstavili našu školu u Noći muzeja

Učenice 7. razreda Laura Ranogajec i Lara Obadić, kao i učenica 8. razreda Marina Cvrtila svojim radom, prisustvovale su 31. siječnja na izložbi u Gradskoj galeriji Zabok povodom Noći muzeja. Izloženo je pregršt likovnih radova stvoreno na ovogodišnjoj temi svemira! Svemir je možda zaista "posljednja granica", kako to volimo citirati po uzoru na znanstveno-fantastični serijal Zvjezdanih staza, no učenici-umjetnici, kao i naše junakinje u ovoj likovnoj priči, dokazali su da mašta nema granica! Prije otvorenja izložbe, Laura i Lara su sudjelovale i na likovnoj radionici koja je prethodila samoj izložbi. Njihove radove možete vidjeti ispod ovog izvještaja, a u samom ambijentu Gradske galerije u Zaboku do 2. ožujka.

Čestitamo im na predstavljanju i želimo im puuuno uspjeha u daljnjem likovnom stvaralaštvu i izražavanju!

 Nikola Jokić, učitelj lik.kulture

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 2. 2020. 13:42

Obavijest učenicima i roditeljima -VAŽNO

Osnivač škole Krapinsko-zagorska županija donijela je odluku o produljenju školske godine te sukladno toj odluci je izmijenjen Godišnji plan i program te kalendar rada  u školskoj godini 2019./2020.


Prema toj izmjeni 2.dio zimskog odmora bit će nastavni dani te će se nastava u periodu od 24.02.2020.-28.02.2020. održavati prema redovnom rasporedu uz organizirani dovoz i odvoz učenika u školu.

Uprava škole

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 1. 2020. 13:55

Posjet osmaša Vukovaru

Dana 29.siječnja,2020. učenici 8.razreda su posjetili Vukovar - grad heroja. Prvog dana posjetili su Vučedolski muzej i sudjelovali su na predavanjima o Domovinskom ratu. Slobodno su vrijeme iskoristili za plovidbu brodom na Dunavu i kuglanje. Navečer su išli u disko namijenjen osmašima u pratnji učitelja/ica. Idući dan su obišli memorijalno groblje, Ovčaru, groblje tenkova i vojarnu.

Učenice Dora Klasić i Lorena Kišić sudjelovale su na kvizu u Školi mira i osvojile 2.mjesto. Kući su se vratili u kasnim večernjim satima.

Ponosni smo što smo posjetili Vukovar!

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 1. 2020. 13:32

Obavijest roditeljima!

Poštovani roditelji,

sa ciljem sprečavanja daljnjeg širenja zaraznih bolesti koje se šire najčešće kapljičnim putem preporuča se sljedeće:

1. Svaki slučaj bolesti treba ostati na kućnom liječenju kako bi se izbjeglo dalje širenje zaraze.

2. Često provjetravanje prostorija u kojima se boravi

3. Pranje ruku - sapunom, najmanje 20 sekundi

4. Pranje i dezinfekcija predmeta i površina u svim prostorijama u kojima se boravi i sanitarnim prostorijama.

I.Lipovac, dr.med.,spec.edpidemiologije

Uprava škole

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 1. 2020. 09:20

Školsko natjecanje iz informatike

Dana 24.siječnja održano je školsko natjecanje u kategoriji Osnove informatike na kojem su sudjelovali učenici 8.razreda. Roko Kranječec osvojio je 1.mjesto sa 14,5 bodova, a Oliver Katalenić 3.mjesto sa 12,5 bodova. Za natjecanje ih je pripremila mentorica Erika Tušek Vrhovec.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 27. 1. 2020. 13:55

Obavijest roditeljima - VAŽNO!!! Vijest ima dokument u privitku

 Poštovani roditelji,

 

       Molim Vas da ne dovodite i ne šaljete bolesnu djecu u školu već da istu odvedete odabranom liječniku kako bi se spriječile eventualne zaraze i širenje bolesti na druge učenike. Ovo je vrijeme pojačanih viroza i infekcija pa upozoravamo na potrebu higijene (pranje ruku) kao najbolje prevencije u širenju bolesti.

       Zahvaljujemo na suradnji i razumijevanju!

 

      

Ravnateljica:

Ljerka Malogorski-Dragoslavić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Romeo Vincelj  datum: 27. 1. 2020. 12:02

Školsko natjecanje iz fizike

Dana 22.siječnja 2020. održano je školsko natjecanje iz fizike na kojem su sudjelovali učenici 8.razreda.Učenik Oliver Katalenić 1.mjesto sa 27 bodova, a Roko Kranječec osvojio je 2.mjesto sa 26 bodova. Za natjecanje ih je pripremila mentorica Erika Tušek Vrhovec.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 24. 1. 2020. 14:01

Školsko natjecnje iz njemačkog jezika

Danas 21.01.2020. je održano školsko natjecanje iz Njemačkog jezika za učenike 8.razreda. Na natjecanju su sudjelovali: Anđelina Jedvaj, Oliver Katalenić, Lorena Kišić, Dora Klasić i Roko Kranjčec. Na ljestvici poretka Lorena Kišić je zauzela 1.mjesto, Roko Kranjčec 2.mjesto, a Anđelina Jedvaj 3.mjesto. Čestitamo im na uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 22. 1. 2020. 13:54

„Sve je veće i veće naše smeće“

U utorak, 14. 01. 2019., u našoj je školi izvedena eko-edukativna predstava „Sve je veće i veće naše smeće“ (Ivan Leo Lemo/Barbara Vicković) za učenike od 1. do 4. razreda.

Ova predstava na zanimljiv i zabavan način educira predškolsku djecu i djecu nižih razreda osnovne škole o temama održivog gospodarenja otpadom, reciklaže i ekologije. Predstava kroz interaktivnu igru uči djecu o očuvanju prirode, o tome što oni sami mogu učiniti kako bi bilo manje smeća te kako reciklirati nepotrebne stvari. Djeca su u ovoj edukativnoj predstavi naučila kako je nastala naša Planeta Zemlja, što su kiše i kako je nastao prvi život, ali i kako su ljudi napravili previše smeća i kako i dalje stalno zagađuju našu Planetu Zemlju.

Planetu Zemlju u predstavi je glumila naša poznata glumica Barbara Vicković, koja je odmah zainteresirala učenike, uključila ih u predstavu i potaknula ih da pokažu svoje znanje, koje je bilo na visokoj razini.

Predstava je bila besplatna, a organizirao ju je Grad Krapina u suradnji s KD „Smješko“. Svi učenici, kao i naši predškolci, dobili su na poklon slikovnicu Čuvajmo naš okoliš!

Dunja Stanković, knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 16. 1. 2020. 12:02

Obavijest učenicima i roditeljima - VAŽNO

Obavještavamo sve učenike i roditelje da od 7. siječnja 2020. godine (utorak) nastava u 2.obrazovnom razdoblju kreće prema  redovnom rasporedu.

Prijevoz učenika odvija se prema uobičajenom voznom redu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 5. 1. 2020. 17:33

Produljenje nastavne godine osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

 
u prilogu možete naći Odluku osnivača, Krapinsko- zagorske županije, o produljenju nastavne godine osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020.
 
Srdačan pozdrav!
 
Uprava OŠ Gornje Jesenje
  :: opširnije :: 


objavio: Romeo Vincelj  datum: 30. 12. 2019. 09:02

Čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 12. 2019. 17:48

Obilježen Tjedan solidarnosti

Naša škola  sudjelovala je u akciji Crvenog križa pod nazivom Tjedan solidarnosti,  koji se obilježavao od 8. do 15. prosinca.

Cilj akcije bilo je prikupljanje pomoći socijalno najugroženijim obiteljima u našoj županiji. Učenici i učitelji naše škole prikupili su razne namirnice i higijenske potrepštine  te se nadamo da smo našim doprinosom nekome uljepšali Božić.

Tomislav Bartulović, učitelj biologije

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 17. 12. 2019. 17:47

Radionica Udruge distrofičara Krapina

U ponedjeljak, 16.prosinca, u našoj su školi članice Udruge distrofičara Krapina održale već tradicionalnu kreativnu radionicu za učenike razredne nastave, njihove učiteljice i roditelje. Na radionici su se, uz druženje i pjesmu, izrađivali ukrasi za nadolazeće blagdane koji se mogu kupiti u školi uoči Božićne priredbe 23.12.2019.

Danijela Škvarić, socijalna pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 17. 12. 2019. 12:08

Večer matematike

Dana 12.12.2019. učenici 1.-8. razreda OŠ Gornje Jesenje sudjelovali su na Večeri matematike.

Večer matematike je projekt kojeg organizira Hrvatsko matematičko društvo, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a predstavlja skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici.

27 učenika i 24 roditelja proveli su ugodno vrijeme u rješavanju zabavnih matematičkih zadataka, sročenih u različite igre. Obilazili su „matematičke stanice“ i odabirali aktivnosti u kojima su željeli sudjelovati.

Cilj ovakvog druženja je popularizirati matematiku, te prikazati da matematika nije „bauk“, već da može biti drugačija i zabavna.

 

                                          Lidija Vinski-Fruk, učiteljica matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 17. 12. 2019. 12:06

Akcija Mir i dobro

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova uz podršku Klinike za dječje bolesti Zagreb i Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi preventivnu akciju Mir i dobro koja ima za cilj senzibilizirati i informirati javnost za rizike i opasnosti od nestručne i nepropisne uporabe pirotehničkih sredstava, savjetovati javnosti na koje načine smanjiti broj ozlijeđenih s posebnim naglaskom na djecu i mlade.

 U privitku se nalazi brošura koju je poslao MUP i koju je preporučeno pročitati, kao i pogledati video materijale na slijedećim linkovima:

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=YT932uAEO-c&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=pYaE7LnkF3E

OŠ Gornje Jesenje podržava Akciju Mir i dobro!

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 17. 12. 2019. 11:58

Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija

Internet djeci može poslužiti kao izvanredno sredstvo komuniciranja i učenja ukoliko se koristi pametno,ali isto tako djeca mogu biti izložena neprimjerenim sadržajima ili ponašanjima na Internetu i zbog toga im je potrebna potpora odraslih. Program Zaštita sigurnosti djece na internetu i u svijetu mrežnih tehnologija pokrenut je u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) te u partnerstvu s Hrvatskom poštom. Cilj programa je upoznati učenike s pravilima ponašanja u virtualnom svijetu i prevencijom elektroničkog nasilja te informiranja o sigurnosti na Internetu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 17. 12. 2019. 11:50

Terenska nastava u Zagrebu

U petak, 13. prosinca, svi su učenici Osnovne škole zajedno sa svojim razrednicima išli na terensku nastavu u Zagreb. Najprije smo išli u Centar Kaptol na projekciju filma. Učenici nižih razreda su gledali animirani film Snježno kraljevstvo 2, a učenici viših razreda su gledali film Gospodarica zla 2. Potom smo svi zajedno prošetali najljepšim Adventom u Zagrebu i kupili suvenir ili isprobali adventsku poslasticu. Puni lijepih dojmova vratili smo se kući u popodnevnim satima.

Paula Krznar, učiteljica RN

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 16. 12. 2019. 17:43

Obavijest učenicima i roditeljima - VAŽNO

Poštovani,

temeljem prijedloga Učiteljskog vijeća, zbog štrajka djelatnika škole, Školski odbor Osnovne škole Gornje Jesenje donio je Odluku o  planu nadoknade nastave i nastavnih dana za šk. godinu 2019./2020. i to kako slijedi:

23. prosinca 2019.- 1 nastavni dan

od 24. do 28. veljače 2020.- 5 nastavnih dana

9. travnja 2020. - 1 nastavni dan

od 18. do 26.lipnja 2020. - 6 nastavnih dana

 

S poštovanjem! 

Ravnateljica škole:

Ljerka Malogorski-Dragoslavić, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Romeo Vincelj  datum: 16. 12. 2019. 09:15

Obilježavanje programa Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka 2019.

U ponedjeljak, 9.prosinca, socijalna pedagoginja Danijela Škvarić i učiteljica Biserka Pernjek su s učenicima prvog razreda obilježile dan Sv.Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara. Uz potporu Ministarstva poljoprivrede, učenicima su podijeljeni prigodni paketi: edukativna brošura „Pčelica Jelica i medo Edo“ i med pakiran u Nacionalnu staklenku za med. Učenici su imali prilike čuti o važnosti i značaju pčelarstva, o načinu izrade meda i o njegovim dobrobitima.

Danijela Škvarić, soc.pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 10. 12. 2019. 18:47

Obilježavanje međunarodnog Mjeseca borbe protiv ovisnosti

U četvrtak, 28. studenog u Velikoj galeriji Grada Zaboka pedagoginja škole Petra Sviben sudjelovala je na stručnom skupu Kultura pijenja i pojavnost alkoholizma, kojeg je organizirala Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa Županijskim povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe opojnih droga, u sklopu obilježavanja međunarodnog Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Predavanje je brojnim stručnjacima iz područja obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi održao Živko Mišević, dr. med., spec. psihijatrije i voditelj poliklinike psihijatrije Županijske bolnice Čakovec. Posebno je istaknuo razlike u kulturi pijenja alkoholnih pića između sjevera i juga Hrvatske i očekivanja s obzirom na spol te je naglasio kako je potrebno uvažiti različitost i genski identitet, a sve u svrhu sprečavanja rizičnih faktora za konzumaciju alkohola i ovisnosti.

Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti svake se godine obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca s ciljem senzibilizacije javnosti za borbu protiv ovisnosti. Obilježavanjem se nastoji upozoriti sveukupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i poduzimanje zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu.

Petra Sviben, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 12. 2019. 12:45

PREKINIMO ŠUTNJU #respectus

U ponedjeljak, 25.studenog, socijalna pedagoginja naše škole Danijela Škvarić sudjelovala je na prigodnom obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Srednjoj školi u Krapini. Policijska uprava i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko – zagorske županije organizirali su program Lily s ciljem prevencije svih oblika nasilja prema ženama i senzibilizacija javnosti o tom pitanju. Održani su kratki govori u kojima je istaknuta problematika pojavnosti nasilja nad ženama i važnost preventivnih aktivnosti, nakon čega je izvedena točka „Progovori“ i prikazan  videospot pjesme „Lily“ glazbenika Marina Ivanovića „Stoke“. Na posljetku su učenice Srednje škole Krapina i predstavnici Interventne policije pokazali različite tehnike obrane s ciljem samoosnaživanja žena.

Socijalna pedagoginja,

Danijela Škvarić

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 28. 11. 2019. 11:09

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

U našoj je školi danas, 18.studenog, obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Prigodno uređenim panoom  i upaljenim svijećama učenici osmog razreda, uz vodstvo profesora povijesti, odali su počast i zahvalu hrabrim braniteljima koji su svim srcem branili taj grad.

Svi učenici od prvog do osmog razreda okupili su se u predvorju škole gdje je profesor povijesti Mario Hranj održao kratki govor o  događajima u gradu Vukovaru u ratnim vremenima i važnosti koju to ima za sve nas danas. Zatim je prikazana projekcija dokumentarnog filma Bitka za Vukovar gdje su učenici mogli vidjeti snimke najbolnijih dana grada heroja.

Danijela Škvarić,  soc.pedagoginja

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 11. 2019. 19:25

Posjet Općini Jesenje

Predstavnici razreda i članovi Vijeća učenika su u ponedjeljak 11.studenog, u pratnji stručnih suradnica škole, posjetili načelnika općine Gornje Jesenje, Andriju Ranogajca. Načelnik je učenike upoznao sa svojim radom i odgovorio na sva njihova pitanja. Učenike je zanimalo kako napreduje gradnja vrtića u Gornjem Jesenju, hoće li se graditi novo igralište, postoji li mogućnost organizacije izleta za osmaše... Načelnik ih je na posljetku pozvao da se aktivno uključe u rad lokalne zajednice te da svojim prijedlozima doprinesu obogaćivanju svih sadržaja.

Danijela Škvarić, soc.pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 14. 11. 2019. 09:30

"ZDRAV ZA 5"

U petak, 8.studenog 2019., učenici osmog razreda prisustvovali su na predavanju o prevenciji ovisnosti i zlouporabe alkohola u sklopu preventivnog projekta „ZDRAV ZA 5“ kojeg provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Predavanje je vodila policijska službenica za prevenciju Andreja Jurić, koja je kroz primjere iz prakse učenike educirala o štetnim posljedicama konzumacije alkohola, načinima kako se oduprijeti vršnjačkom pritisku i kaznenopravnoj odgovornosti koju učenici s navršenih 14 godina imaju.

Danijela Škvarić, soc.pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 13. 11. 2019. 19:27

Dan svetog Martina 2019.- Martinstag 2019

Prema već ustaljenom običaju, i ove godine smo u školi obilježili Dan svetog Martina. Dok je u Hrvatskoj popularno da se svetog Martina slavi kao zaštitnika vina, vinove loze i vinograda, u katoličkim dijelovima Njemačke prisjećaju se njegovog milosrđa spram prosjaku, s kojim je podijelio svoj plašt. Povorke djece s lampionima kreću se ulicama te pjevaju prigodne pjesme, što je razlog da su i naši učenici 4. razreda izradili maštovite lampione. Na kratkoj priredbi su uz klavirsku pratnju učiteljice glazbene kulture Anite Habjanec, otpjevali prigodnu pjesmu Kommt, wir wollen Laterne laufen te su za to bili nagrađeni bombonima.

Alexandra Krklec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 12. 11. 2019. 11:55

Obilježeni Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje

U ponedjeljak, 4.11.2019., u našoj školi ispred sportske dvorane obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ovogodišnja tema je bila domaće pite u raznim načinima pripreme. Priredbi su prisustvovali svi učenici i djelatnici škole, roditelji, župnik Danijel Herceg i predstavnici udruge pčelara „Dar prirode“ iz Gornjeg Jesenja. Učenici su pripremili prigodne nastupe: recitacije, igrokaze, ples, sviranje i pjevanje. Nakon priredbe, svi prisutni okupili su se u blagovaoni škole na blagoslovu pripremljene hrane koju su zatim blagovali.

Zahvaljujemo ovom prigodom na donacijama pekarskih proizvoda Pekom-u Krapina i Udruzi pčelara Dar prirode na slatkim staklenkama meda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 7. 11. 2019. 09:20

Obilježen Halloween

Halloween (Noć vještica) obilježen je 29. listopada 2019. u sklopu nastave Engleskoga  jezika te pod prvim velikim odmorom kao dio kulture zemalja engleskoga govornog područja koji potječe od 2000 godina starog keltskog obilježavanja kraja ljeta i žetve, odnosno početka zime.   

          U prostoru školske knjižnice učenici sedmog i osmog razreda čitali su strašne priče na engleskome jeziku. Prethodni zadatak bio je da u grupama ili u parovima pronađu neku strašnu priču i prevedu  je na engleski jezik ili da je sami napišu. Svi učenici izvršili su zadatak uspješno.

                                                                                                                                           Maja Koren Kozina, učiteljica eng.jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 10. 2019. 08:21

OBAVIJEST UČENICIMA, UČITELJIMA I RODITELJIMA

Obavještavamo sve učenike, učitelje, stručne suradnike i roditelje da će se 4. studenog 2019. (ponedjeljak) obilježiti Dani kruha, dan zahvalnosti za plodove zemlje s početkom u 11:00 sati ispred ulaza u sportsku dvoranu. Ovogodišnja tema su domaće pite (s jabukom, medom, čokoladom, orasima, sirom,…). Nadamo se da suradnja i ovaj  puta neće izostati na čemu unaprijed zahvaljujemo. Prije blagovanja kruha i krušnih proizvoda će biti priredba i blagoslov koji će izvršiti župnik Danijel Herceg. Uz kolače za aranžiranje stola molimo učenike da donesu i plodove jeseni.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 24. 10. 2019. 12:41

Obilježili smo Dan kravate

Od 18.listopada 2003. godine obilježava se Dan kravate.Tada je u Puli izvedena autorska instalacija Marijana Bušića Kravata oko Arene, koju su prikazivale i neke svjetske televizijske postaje i na taj način vidjelo ju je više od milijardu ljudi.

Hrvatski sabor 17.listopada 2008. godiine, iskazao je kravati posebnu počast proglasivši Dan kravate koji se obilježava 18.listopada. Od tada se Dan kravate i službeno slavi u Hrvatskoj.

I mi smo se pridružili obilježavanju tog Dana. Učenici i učitelji nose kravate i marame!

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 18. 10. 2019. 10:02

Obavijest roditeljima Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je obavijest roditeljima-starateljima o besplatnom neobaveznom cijepljenju protiv HPV-a.

  :: opširnije :: 


objavio: Romeo Vincelj  datum: 11. 10. 2019. 09:27

Mladi čuvari prirode - Program Junior Ranger

Ponosni smo što su Edita Jutriša (6.r), Mateja Forjan (6.r), Lara Obadić (7.r) i Marina Jagušić (7.r) stekle diplome i postale Mladi čuvari prirode - Junior Rangeri.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 28. 9. 2019. 15:47

Europski dan jezika 26.9.2019.

Danas smo, kao i svake godine, obilježili Europski dan jezika. Učenici svih razreda su se pod velikim odmorom okupili u sportskoj dvorani. Svaki razred pripremio je komunikacijski obrazac upoznavanja na jednom od europskih jezika, na njemačkom, slovenskom, mađarskom, engleskom, nizozemskom, španjolskom, francuskom i poljskom jeziku. Svaki razred stao je u krug oko pojedine zastave, koje je likovna skupina zajedno s profesorom Ivanom Tuđom prethodno izradila, te su jedan drugome uz dodavanje lopte postavljali pitanje Tko si ti? i odgovarali. Na kraju su svi razredi govorili istovremeno pa su učenici na trenutak mogli doživjeti raznolikost europskih jezika.

Alexandra Krklec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 27. 9. 2019. 15:18

Jumicar - nacionalni preventivni program cestovne sigurnosti

Danas 19.09.2019  u našoj školi prestavljen je Program prometne kulture za najmlađe, za učenike drugih razreda. Učenici su iskušali svoje vještine na prometnom poligonu kako bi uvidjeli da nije lako biti vozač. Uz Jumicar instruktore, od velike pomoći bili su nam predstavnici PP Krapina, GDCK Krapina i DVD-a Gornje Jesenje. Ugostili smo i učenike 2.razreda susjednih škola OŠ Đurmanec, OŠ A.Mihanovića Petrovsko i OŠ Side Košutić Radoboj.

Vjerujemo da je mališanima novo iskustvo bilo zanimljivo!

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 19. 9. 2019. 11:20

Akcija prikupljanja starog papira-zahvala svima

Ovim putem se zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i mještanima općine Jesenje koji su se uključili i sudjelovali u našoj akciji prikupljanja starog papira. Prikupljeno je 1400 kilograma starog papira.

Sav prihod od prodaje starog papira bit će upotrijebljen za nabavku knjiga i lektire za školsku knjižnicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Romeo Vincelj  datum: 18. 9. 2019. 19:51

Akcija prikupljanja starog papira - poziv svima!

Poštovani učenici, roditelji i mještani općine Jesenje!

Molimo Vas za pomoć i sudjelovanje u našoj akciji sakupljanja starog papira. Do utorka 17.09.2019. u našoj školi je postavljen kontejner za stari papir, pa vas pozivamo da nam pomognete u tome i počnete stavljati papir sa strane kako bi ga naši učenici prikupili.

Sav prihod od prodaje starog papira bit će upotrijebljen za nabavku knjiga i lektire za školsku knjižnicu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 9. 2019. 14:11

Stigle nove radne biljžnice i radni materijali za učenike

Dragi učenici i roditelji,

pristigle su nove radne bilježnice i radni materijali koje je nabavila Općina Jesenje u suradnji sa Županijom Krapinsko-zagorskom.

Tijekom petka biti će podijeljene učenicima, pa će im školske torbe biti malo teže.

Zahvaljujemo Općini Jesenje što je omogućila i ove godine besplatne radne bilježnice i posebna zahvala na novim kutijama za pokuse iz fizike i biologije za učenike 7.razreda jer time je omogućena provedba svih sastavnica Škole za život u STEM području.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 9. 2019. 14:10

Obilježen Hrvatski olimpijski dan

OŠ Gornje Jesenje je u srijedu 11. rujna 2019. godine organizirala obilježavanje proslave Hrvatskog olimpijskog dana.

U tradicionalnoj proslavi Hrvatskog olimpijskog odbora sudjelovali su svi učenici od I. do VIII. razreda i njihovi učitelji. Voditelji hvalevrijednog projekta  obilježavanja proslave Hrvatskog olimpijskog dana su razrednici svih razreda od I. do VIII. razreda. Učiteljice, učitelji i učenici su pješačili od OŠ u Gornjem Jesenju do sportskog terena u Cerju. Na sportskim terenima u Cerju organizirana su natjecanja za učenike od I. do IV. razreda u štefetnim igrama i graničaru, a za učenike od V. do VIII. razreda u futsalu. U dječjem parku djeca su se zabavljala raznim igrama.

U pauzi između sportskih natjecanja učenice i Radovan Cesarec održali su  predavanje o Hrvatskom olimpijskom odboru.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 11. 9. 2019. 14:54

Đaci prvaci

Nakon što su završili svoju Malu školu i vrtić, od ove jeseni u „veliku“ školu stiglo nam je petero đaka prvaka i to 3 djevojčice i 2 dječaka. U prvi razred u šk.godini 2019./2020. upisani su Ana B., Lucija, Ana J., David i Dragutin  Njihova učiteljica je Biserka Pernjek. Prvi nastavni dan u školskim klupama proveli su zajedno sa svojim roditeljima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2019. 21:50

1.nastavni dan u šk.god. 2019./2020.

Počela je nova školska godina okupljanjem učenika i njihovih roditelja pred školom. U šk. godini 2019./2020. 82 učenika, odmorni i puni energije, kreće u stjecanje novih znanja prema novim kurikulumima Škole za život. Učenike su dočekali ravnateljica škole, njihovi razrednici i ostali učitelji. Ravnateljica je učenicima zaželjela uspješnu novu školsku godinu te da budu marljivi i uspješni u radu. Posebno je dala riječi potpore prvašićima koje čekaju nove i zanimljive "dogodovštine"

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2019. 21:45

Počela je nova školska godina

Na početku nove šk.godine tijekom jutra posjetio nas je načelnik Općine Jesenje Andrija Ranogajec, mag.ing.mech. Ravnateljica škole Ljerka Malogorski-Dragoslavić zahvalila se načelniku i Općini Jesenje koja je ove godine zajedno sa Krapinsko-zagorskom županijom sufinancirala nabavku udžbenika radnih bilježnica, radnih materijala i atlasa za sve učenike škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2019. 21:32
» Arhiva naših vijesti    
 


Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 3. 2012.

Ukupno: 1226381
Ovaj mjesec: 3140
Ovaj tjedan: 251
Danas: 24

Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Index
 • 24sata

Škola

Upisi


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Tražilica

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju