preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
E-dnevnik za učitelje

                                                              

E-dnevnik za učenike i roditelje

 

E-mail adresa škole

ured@os-gornje-jesenje.skole.hr

tajnistvo@os-gornje-jesenje.skole.hr

Obavijest

Ovi  tekstovi i fotografije podliježu zaštiti autorskih prava.

Neovlašteni download ili neovlašteno korištenje bilo koje od fotografija ili teksta smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi!

Za informacije ili korištenje slika javite se na mail ured@os-gornje-jesenje.skole.hr

COPYRIGHT NOTICE©

vijesti

Obavijest učenicima i roditeljima

Sutra u petak 13.12.2019. učenici odlaze na terensku nastavu u Zagreb. Okupljanje učenika je u školi u 7:30. Nakon toga u pratnji učenici odlaze sa svojim pratiteljima na autobuse.

Dovoz učenika iz svih pravaca osiguran je školskim prijevozom, a dovoza kućama  po povratku iz Zagreba nema. 

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 12. 12. 2019. 15:56

Večer matetematike - najava

U organizaciji Hrvatskog matematičkog društva  i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja 12. prosinca 2019. u 16.30 sati u našoj školi održat će se Večer matematike.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Pozivamo roditelje da sa svojom djecom dođu i sudjelujuju na Večeri matematike!

Vidimo se u četvrtak u 16:30 u učionici matematike!

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 10. 12. 2019. 14:31

Obilježavanje međunarodnog Mjeseca borbe protiv ovisnosti

U četvrtak, 28. studenog u Velikoj galeriji Grada Zaboka pedagoginja škole Petra Sviben sudjelovala je na stručnom skupu Kultura pijenja i pojavnost alkoholizma, kojeg je organizirala Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa Županijskim povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe opojnih droga, u sklopu obilježavanja međunarodnog Mjeseca borbe protiv ovisnosti. Predavanje je brojnim stručnjacima iz područja obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi održao Živko Mišević, dr. med., spec. psihijatrije i voditelj poliklinike psihijatrije Županijske bolnice Čakovec. Posebno je istaknuo razlike u kulturi pijenja alkoholnih pića između sjevera i juga Hrvatske i očekivanja s obzirom na spol te je naglasio kako je potrebno uvažiti različitost i genski identitet, a sve u svrhu sprečavanja rizičnih faktora za konzumaciju alkohola i ovisnosti.

Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti svake se godine obilježava u razdoblju od 15. studenog do 15. prosinca s ciljem senzibilizacije javnosti za borbu protiv ovisnosti. Obilježavanjem se nastoji upozoriti sveukupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i poduzimanje zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu.

Petra Sviben, pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 3. 12. 2019. 12:45

Obavijest učenicima i roditeljima - VAŽNO

Obavještavamo sve učenike i roditelje da od sutra, 3. prosinca 2019. godine (utorak) nastava kreće prema  redovnom rasporedu.

Prijevoz učenika odvija se prema uobičajenom voznom redu.

 

Ravnateljica škole: 

Ljerka Malogorski Dragoslavić, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 2. 12. 2019. 16:49

PREKINIMO ŠUTNJU #respectus

U ponedjeljak, 25.studenog, socijalna pedagoginja naše škole Danijela Škvarić sudjelovala je na prigodnom obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Srednjoj školi u Krapini. Policijska uprava i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko – zagorske županije organizirali su program Lily s ciljem prevencije svih oblika nasilja prema ženama i senzibilizacija javnosti o tom pitanju. Održani su kratki govori u kojima je istaknuta problematika pojavnosti nasilja nad ženama i važnost preventivnih aktivnosti, nakon čega je izvedena točka „Progovori“ i prikazan  videospot pjesme „Lily“ glazbenika Marina Ivanovića „Stoke“. Na posljetku su učenice Srednje škole Krapina i predstavnici Interventne policije pokazali različite tehnike obrane s ciljem samoosnaživanja žena.

Socijalna pedagoginja,

Danijela Škvarić

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 28. 11. 2019. 11:09

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

U našoj je školi danas, 18.studenog, obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Prigodno uređenim panoom  i upaljenim svijećama učenici osmog razreda, uz vodstvo profesora povijesti, odali su počast i zahvalu hrabrim braniteljima koji su svim srcem branili taj grad.

Svi učenici od prvog do osmog razreda okupili su se u predvorju škole gdje je profesor povijesti Mario Hranj održao kratki govor o  događajima u gradu Vukovaru u ratnim vremenima i važnosti koju to ima za sve nas danas. Zatim je prikazana projekcija dokumentarnog filma Bitka za Vukovar gdje su učenici mogli vidjeti snimke najbolnijih dana grada heroja.

Danijela Škvarić,  soc.pedagoginja

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 11. 2019. 19:25

Posjet Općini Jesenje

Predstavnici razreda i članovi Vijeća učenika su u ponedjeljak 11.studenog, u pratnji stručnih suradnica škole, posjetili načelnika općine Gornje Jesenje, Andriju Ranogajca. Načelnik je učenike upoznao sa svojim radom i odgovorio na sva njihova pitanja. Učenike je zanimalo kako napreduje gradnja vrtića u Gornjem Jesenju, hoće li se graditi novo igralište, postoji li mogućnost organizacije izleta za osmaše... Načelnik ih je na posljetku pozvao da se aktivno uključe u rad lokalne zajednice te da svojim prijedlozima doprinesu obogaćivanju svih sadržaja.

Danijela Škvarić, soc.pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 14. 11. 2019. 09:30

"ZDRAV ZA 5"

U petak, 8.studenog 2019., učenici osmog razreda prisustvovali su na predavanju o prevenciji ovisnosti i zlouporabe alkohola u sklopu preventivnog projekta „ZDRAV ZA 5“ kojeg provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Predavanje je vodila policijska službenica za prevenciju Andreja Jurić, koja je kroz primjere iz prakse učenike educirala o štetnim posljedicama konzumacije alkohola, načinima kako se oduprijeti vršnjačkom pritisku i kaznenopravnoj odgovornosti koju učenici s navršenih 14 godina imaju.

Danijela Škvarić, soc.pedagoginja

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 13. 11. 2019. 19:27

Dan svetog Martina 2019.- Martinstag 2019

Prema već ustaljenom običaju, i ove godine smo u školi obilježili Dan svetog Martina. Dok je u Hrvatskoj popularno da se svetog Martina slavi kao zaštitnika vina, vinove loze i vinograda, u katoličkim dijelovima Njemačke prisjećaju se njegovog milosrđa spram prosjaku, s kojim je podijelio svoj plašt. Povorke djece s lampionima kreću se ulicama te pjevaju prigodne pjesme, što je razlog da su i naši učenici 4. razreda izradili maštovite lampione. Na kratkoj priredbi su uz klavirsku pratnju učiteljice glazbene kulture Anite Habjanec, otpjevali prigodnu pjesmu Kommt, wir wollen Laterne laufen te su za to bili nagrađeni bombonima.

Alexandra Krklec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 12. 11. 2019. 11:55

Obilježeni Dani kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje

U ponedjeljak, 4.11.2019., u našoj školi ispred sportske dvorane obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ovogodišnja tema je bila domaće pite u raznim načinima pripreme. Priredbi su prisustvovali svi učenici i djelatnici škole, roditelji, župnik Danijel Herceg i predstavnici udruge pčelara „Dar prirode“ iz Gornjeg Jesenja. Učenici su pripremili prigodne nastupe: recitacije, igrokaze, ples, sviranje i pjevanje. Nakon priredbe, svi prisutni okupili su se u blagovaoni škole na blagoslovu pripremljene hrane koju su zatim blagovali.

Zahvaljujemo ovom prigodom na donacijama pekarskih proizvoda Pekom-u Krapina i Udruzi pčelara Dar prirode na slatkim staklenkama meda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 7. 11. 2019. 09:20

Obilježen Halloween

Halloween (Noć vještica) obilježen je 29. listopada 2019. u sklopu nastave Engleskoga  jezika te pod prvim velikim odmorom kao dio kulture zemalja engleskoga govornog područja koji potječe od 2000 godina starog keltskog obilježavanja kraja ljeta i žetve, odnosno početka zime.   

          U prostoru školske knjižnice učenici sedmog i osmog razreda čitali su strašne priče na engleskome jeziku. Prethodni zadatak bio je da u grupama ili u parovima pronađu neku strašnu priču i prevedu  je na engleski jezik ili da je sami napišu. Svi učenici izvršili su zadatak uspješno.

                                                                                                                                           Maja Koren Kozina, učiteljica eng.jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 10. 2019. 08:21

OBAVIJEST UČENICIMA, UČITELJIMA I RODITELJIMA

Obavještavamo sve učenike, učitelje, stručne suradnike i roditelje da će se 4. studenog 2019. (ponedjeljak) obilježiti Dani kruha, dan zahvalnosti za plodove zemlje s početkom u 11:00 sati ispred ulaza u sportsku dvoranu. Ovogodišnja tema su domaće pite (s jabukom, medom, čokoladom, orasima, sirom,…). Nadamo se da suradnja i ovaj  puta neće izostati na čemu unaprijed zahvaljujemo. Prije blagovanja kruha i krušnih proizvoda će biti priredba i blagoslov koji će izvršiti župnik Danijel Herceg. Uz kolače za aranžiranje stola molimo učenike da donesu i plodove jeseni.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 24. 10. 2019. 12:41

Obilježili smo Dan kravate

Od 18.listopada 2003. godine obilježava se Dan kravate.Tada je u Puli izvedena autorska instalacija Marijana Bušića Kravata oko Arene, koju su prikazivale i neke svjetske televizijske postaje i na taj način vidjelo ju je više od milijardu ljudi.

Hrvatski sabor 17.listopada 2008. godiine, iskazao je kravati posebnu počast proglasivši Dan kravate koji se obilježava 18.listopada. Od tada se Dan kravate i službeno slavi u Hrvatskoj.

I mi smo se pridružili obilježavanju tog Dana. Učenici i učitelji nose kravate i marame!

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 18. 10. 2019. 10:02

Obavijest roditeljima Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je obavijest roditeljima-starateljima o besplatnom neobaveznom cijepljenju protiv HPV-a.

  :: opširnije :: 


objavio: Romeo Vincelj  datum: 11. 10. 2019. 09:27

Mladi čuvari prirode - Program Junior Ranger

Ponosni smo što su Edita Jutriša (6.r), Mateja Forjan (6.r), Lara Obadić (7.r) i Marina Jagušić (7.r) stekle diplome i postale Mladi čuvari prirode - Junior Rangeri.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 28. 9. 2019. 15:47

Europski dan jezika 26.9.2019.

Danas smo, kao i svake godine, obilježili Europski dan jezika. Učenici svih razreda su se pod velikim odmorom okupili u sportskoj dvorani. Svaki razred pripremio je komunikacijski obrazac upoznavanja na jednom od europskih jezika, na njemačkom, slovenskom, mađarskom, engleskom, nizozemskom, španjolskom, francuskom i poljskom jeziku. Svaki razred stao je u krug oko pojedine zastave, koje je likovna skupina zajedno s profesorom Ivanom Tuđom prethodno izradila, te su jedan drugome uz dodavanje lopte postavljali pitanje Tko si ti? i odgovarali. Na kraju su svi razredi govorili istovremeno pa su učenici na trenutak mogli doživjeti raznolikost europskih jezika.

Alexandra Krklec, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 27. 9. 2019. 15:18

Jumicar - nacionalni preventivni program cestovne sigurnosti

Danas 19.09.2019  u našoj školi prestavljen je Program prometne kulture za najmlađe, za učenike drugih razreda. Učenici su iskušali svoje vještine na prometnom poligonu kako bi uvidjeli da nije lako biti vozač. Uz Jumicar instruktore, od velike pomoći bili su nam predstavnici PP Krapina, GDCK Krapina i DVD-a Gornje Jesenje. Ugostili smo i učenike 2.razreda susjednih škola OŠ Đurmanec, OŠ A.Mihanovića Petrovsko i OŠ Side Košutić Radoboj.

Vjerujemo da je mališanima novo iskustvo bilo zanimljivo!

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 19. 9. 2019. 11:20

Akcija prikupljanja starog papira-zahvala svima

Ovim putem se zahvaljujemo svim učenicima, roditeljima i mještanima općine Jesenje koji su se uključili i sudjelovali u našoj akciji prikupljanja starog papira. Prikupljeno je 1400 kilograma starog papira.

Sav prihod od prodaje starog papira bit će upotrijebljen za nabavku knjiga i lektire za školsku knjižnicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Romeo Vincelj  datum: 18. 9. 2019. 19:51

Akcija prikupljanja starog papira - poziv svima!

Poštovani učenici, roditelji i mještani općine Jesenje!

Molimo Vas za pomoć i sudjelovanje u našoj akciji sakupljanja starog papira. Do utorka 17.09.2019. u našoj školi je postavljen kontejner za stari papir, pa vas pozivamo da nam pomognete u tome i počnete stavljati papir sa strane kako bi ga naši učenici prikupili.

Sav prihod od prodaje starog papira bit će upotrijebljen za nabavku knjiga i lektire za školsku knjižnicu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 9. 2019. 14:11

Stigle nove radne biljžnice i radni materijali za učenike

Dragi učenici i roditelji,

pristigle su nove radne bilježnice i radni materijali koje je nabavila Općina Jesenje u suradnji sa Županijom Krapinsko-zagorskom.

Tijekom petka biti će podijeljene učenicima, pa će im školske torbe biti malo teže.

Zahvaljujemo Općini Jesenje što je omogućila i ove godine besplatne radne bilježnice i posebna zahvala na novim kutijama za pokuse iz fizike i biologije za učenike 7.razreda jer time je omogućena provedba svih sastavnica Škole za život u STEM području.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 12. 9. 2019. 14:10

Obilježen Hrvatski olimpijski dan

OŠ Gornje Jesenje je u srijedu 11. rujna 2019. godine organizirala obilježavanje proslave Hrvatskog olimpijskog dana.

U tradicionalnoj proslavi Hrvatskog olimpijskog odbora sudjelovali su svi učenici od I. do VIII. razreda i njihovi učitelji. Voditelji hvalevrijednog projekta  obilježavanja proslave Hrvatskog olimpijskog dana su razrednici svih razreda od I. do VIII. razreda. Učiteljice, učitelji i učenici su pješačili od OŠ u Gornjem Jesenju do sportskog terena u Cerju. Na sportskim terenima u Cerju organizirana su natjecanja za učenike od I. do IV. razreda u štefetnim igrama i graničaru, a za učenike od V. do VIII. razreda u futsalu. U dječjem parku djeca su se zabavljala raznim igrama.

U pauzi između sportskih natjecanja učenice i Radovan Cesarec održali su  predavanje o Hrvatskom olimpijskom odboru.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Erika Tušek Vrhovec  datum: 11. 9. 2019. 14:54

Đaci prvaci

Nakon što su završili svoju Malu školu i vrtić, od ove jeseni u „veliku“ školu stiglo nam je petero đaka prvaka i to 3 djevojčice i 2 dječaka. U prvi razred u šk.godini 2019./2020. upisani su Ana B., Lucija, Ana J., David i Dragutin  Njihova učiteljica je Biserka Pernjek. Prvi nastavni dan u školskim klupama proveli su zajedno sa svojim roditeljima.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2019. 21:50

1.nastavni dan u šk.god. 2019./2020.

Počela je nova školska godina okupljanjem učenika i njihovih roditelja pred školom. U šk. godini 2019./2020. 82 učenika, odmorni i puni energije, kreće u stjecanje novih znanja prema novim kurikulumima Škole za život. Učenike su dočekali ravnateljica škole, njihovi razrednici i ostali učitelji. Ravnateljica je učenicima zaželjela uspješnu novu školsku godinu te da budu marljivi i uspješni u radu. Posebno je dala riječi potpore prvašićima koje čekaju nove i zanimljive "dogodovštine"

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2019. 21:45

Počela je nova školska godina

Na početku nove šk.godine tijekom jutra posjetio nas je načelnik Općine Jesenje Andrija Ranogajec, mag.ing.mech. Ravnateljica škole Ljerka Malogorski-Dragoslavić zahvalila se načelniku i Općini Jesenje koja je ove godine zajedno sa Krapinsko-zagorskom županijom sufinancirala nabavku udžbenika radnih bilježnica, radnih materijala i atlasa za sve učenike škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 9. 2019. 21:32
» Arhiva naših vijesti    
 


Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 3. 2012.

Ukupno: 451987
Ovaj mjesec: 51704
Ovaj tjedan: 50531
Danas: 52

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Oglasna ploča

Korisni linkovi
Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Index
 • 24sata

Škola

Upisi


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Tražilica

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju